Cat de importanta este cunoasterea clientului in procesul de marketing afiliat?

January 17, 2018 | Author: | Posted in Afaceri

cunoasterea clientilor

Nu de putine ori, in cadrul relatiilor comerciale, se vehiculeaza expresia “clientul nostru, stapanul nostru”. Aceasta expresie este demna de luat in calcul atunci cand activezi in sectorul marketingului afiliat. O mai buna cunoastere a clientului nu echivaleaza doar cu intelegerea mai buna a necesitatilor sale si oferirea unor produse pe masura. Este o oportunitate de a-l fideliza pe acesta si de a-l determina sa faca parte din programul tau de expansiune si de atragere de noi clienti. Cunoaste-ti cat mai bine tipurile de clienti si vei putea sa-ti dezvolti o afacere care sa dureze!

Cat de usor sunt influentabili clientii?

Nu atat de usor pe cat cred majoritatea celor care activeaza in acest domeniu. Clientii au devenit din ce in ce mai selectivi in alegerile sale, sunt tot mai bine informati si stiu cum sa faca o alegere. De aceea, atunci cand consideri ca toti clientii sunt “o apa si-un pamant” te inseli amarnic. Multi afiliati au dat gresit uitand ca pe platformele lor de promovare interactioneaza diverse tipologii de client. Crezand ca ai tai clienti sunt usor de inflentat si ca vor achizitiona produsele tale doar fiindca coexistam intr-o societate de consum excesiv este cea mai mare greseala a ta, ca afiliat.

Chiar trebuie sa-mi cunosc toti clientii?

Daca activezi intr-o nisa exclusivista, atunci da, raspunsul este afirmativ. Clientii tai achizitioneaza produse care iti aduc comisioane mari, de aceea, este imperativ sa interactionezi cu fiecare in parte. In plus, informandu-te despre gusturile lor, ii vei putea atrage de partea ta cu diverse oferte personalizate. Poti castiga la fel de bine si din prezentarea unor accesorii pentru produsele achizitionate de catre acestia.

In cazul in care actionezi intr-o nisa mai vasta, la fel de important este sa-ti cunosti daca nu toti clientii, macar tipologiile acestora. Astazi, datorita unui nivel concurential foarte ridicat, abordarea si cunoasterea clientilor, atragerea acestora cu ajutorul unor informatii utile si orientate catre necesitatile lor, te va putea ajuta sa ai parte de profit si luna urmatoare.

De ce este important sa-mi cunosc clientii?

Atunci cand esti implicat intr-o afacere trebuie sa stii pe cine te bazezi acum si pe viitor. Cunoasterea clientului iti ofera:

  • Avantaje conexe, precum posibilitatea de a-i prezenta atat produse din aceeasi gama, dar la un pret mai mare (implicit comisioane mai mari), precum si de accesorii care inseamna extra-vanzari pe acelasi client;
  • Posibilitatea de a atrage alti potentiali clienti prin folosirea acestui client ca punct de reper;
  • Stabiliarea unui tipar de achizitionare a produselor, ceea ce-ti poate indica atat preferintele, cat si frecventa de cumparare, precum si puterea de cumparare a acestuia.
  • Crearea unor oportunitati de fidelizare a clientului.

Iata de ce este atat de important sa-ti cunosti clientii. Mai multe informatii despre marketing afiliat pas cu pas gasiti aici.

Comments Off on Cat de importanta este cunoasterea clientului in procesul de marketing afiliat?

Author:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.