De ce sa incepi o afacere in domeniul marketingului afiliat?

January 11, 2018 | Author: | Posted in Afaceri

afacere in afiliere

Marketingul afiliat reprezinta o provocare pentru orice persoana dornica sa castige bani intr-un mod rapid si cu cat mai putine eforturi. Pozitionarea corecta pe nisa pe care se doreste demararea afacerii, identificarea celor mai bune optiuni de promovare si a furnizorului, precum si a produsului/produselor constituie cateva dintre elementele care trebuie luate in considerate atunci cand este analizata posibilitatea de a materializa aceasta afacere. Castigurile sunt pe masura eforturilor depuse de catre afiliat, dar si spiritului sau de intreprinzator si a capacitatii de a identifica cele mai bune optiuni pentru afacerea sa. Iata de ce este recomandat sa incepi o afacere in domeniul marketingului online:

  • Poti obtine bani promovand produsele realizate de catre altii – nivelul investitiei tale nu este decat in infrastructura de promovare si in timpul alocat promovarii produselor. Practic, afiliatul nu face decat sa prezinte produsul sau produsele intr-un mod cat mai convingator pentru a reusi sa determine clientii sa achizitioneze aceste produse. Nu trebuie sa te ocupi de productie, livrare sau alte detalii legate de aceste aspecte, ci tot ceea ce trebuie sa faci este sa fii cat mai persuasive (in sensul pozitiv) cu clientii pentru a generea leaduri si achizitie de produse.
  • Modul de promovare este propriu si realizat dupa cum doreste afiliatul – nu exista conditionari din partea furnizorului, acesta fiind interesat numai sa comercializeze cat mai multe produse si sa obtina venituri. De aceea, afiliatul beneficiaza de o libertate totala de exprimare si de promovare, de la modul de concepere al publicitatii si pana la modalitatile de punere in practica.
  • Nivelul investitiei este minim – mai ales atunci cand deja te-ai conturat pe o anumita nisa ca un influencer. In astfel de cazuri, tot ceea ce ai de facut este sa identifici furnizorul sau furnizorii care se pliaza pe nisa ta si sa te afiliezi programelor acestora. Mai departe totul depine de calitatile tale de promoter si de modul in care reusesti sa fii convingator cu potentialii clienti.
  • Nu exista nicio taxa sau cost pentru inscrierea in programele de afiliere – inregistrarea in astfel de programe este gratuita, la fel cum este si alegerea produsului sau produselor care urmeaza a fi promovate. Gratis este si linkul de afiliere si modul in care acesta va fi integrat in comanda plasata de catre un client.

Pe langa toate aceste avantaje, castigurile sunt destul de ridicate, in special in cazul in care promovarea este realizata in mod corespunzator. De aceea, programele de afiliere sunt foarte avantajoase pentru afiliati, asa ca oricine este interesat are la dispozitie o excelenta optiune de a castiga bani.

Comments Off on De ce sa incepi o afacere in domeniul marketingului afiliat?

Author:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.