Folie cu bule – Iata ce lucruri nu stiai despre aceasta

September 12, 2019 | Author: | Posted in Afaceri

Iata ce lucruri nu stiai despre aceasta folie cu bule

Atunci cand se ambaleaza produse electronice sau obiecte fragile, nimic nu se compara cu o folie cu bule. Dar aceasta face mai mult decat nucleul obiectelor fragile sau valoroase pentru transport.

Niciun produs de ambalare nu a adus mai multa bucurie consumatorilor decat aceasta folie cu bule, care protejeaza marfurile fragile – si amelioreaza stresul – cu camerele sale umplute cu aer din 1960. Cu ocazia aprecierii acestui produs, v-am pregatit o lista cu cele mai interesante lucruri pe care nu le stiati despre aceasta.

folie cu bule

Initial a fost gandita ca tapet pentru perete

Poate ca tapetul si-a pierdut o parte din cachetul social, dar in anii 1950, lipirea rolelor modelate de folie cu bule pe camera de zi a fost un castig decorativ. In 1957, un inginer pe nume Al Fielding si un inventator elvetian pe nume Marc Chavannes au dorit sa aduca pe piata un tapet cu o textura ridicata. Ca experiment, au lipit doua perdele de dus la un loc, atansandu-le atat de strans incat s-au creat bule de aer. Insa putini consumatori au vrut sa se afle intr-o camera captusita, iar ideea de ambalaj nu a decolat niciodata.

A fost utilizata ca izolare a serii

Cand visele lor de tapet nu s-au realizat, Fielding si Chavannes au decis sa-si ia ideea de perdele lipite si sa o transfere in sere, unde materialul ar putea fi folosit pentru a izola cladirile si a retine caldura. Acest lucru a functionat, dar a fost inca greu sa convinga cumparatorii sa-si inchida mediul in plastic. Pentru o perioada, parea ca aceasta folie cu bule va ramane o idee buna fara prea mult scop.

IBM a schimbat totul

Pana in 1959, Fielding si Chavannes au incorporat Sealed Air, o umbrela de afaceri pentru comercializarea produsului. Expertul lor in marketing, Frederick W. Bowers, a aflat ca IBM se pregatea sa expedieze computerul lor decimal 1401 catre cumparatori. Dandu-si seama de faptul ca articolul era atat scump, cat si fragil, Bowers a venit cu ideea de a le expedia produsul invelit in aceasta folie cu bule inregistrata de marca Sealed Air. (Anterior, expeditorii foloseau ziare, rumegus sau par de cal pentru a proteja obiectele delicate.) Impresionat, IBM a inceput curand sa foloseasca folia pentru a proteja electronicele delicate de deteriorarea in timpul tranzitului.

Pana in prezent, aceasta folie cu bule a devenit atat de apreciata de oameni, in specil in reducerea stresului prin spargerea bulelor, incat n-ai zice ca a fost considerat un produs fara scop.

Comments Off on Folie cu bule – Iata ce lucruri nu stiai despre aceasta Tags:

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.