Informatii confidentiale profesionale la oricare curs DPO

March 19, 2019 | Author: | Posted in Afaceri, Din online, Diverse, Educatie, Produse si Servicii

Etapele si programa unui curs DPO

Modulul 1 cuprinde totalitatea legilor referitoare la protectia datelor. In acest capitol sunt introduse principalele legi europene privind protectia datelor si organismele de reglementare, descriind evolutia spre un cadru legislativ armonizat.

Al doilea modul se intituleaza „Date personale”. Aici se defineste si diferentiaza tipurile de date, inclusiv categoriile personale, anonime, pseudo-anonime si cele speciale.

curs DPO

Modulul 3 al oricarui curs DPO ofera informatii despre controlere si procesoare. Acest lucru inseamna ca se descrie clar si concis rolurile si relatiile controlorilor si procesoarelor.

In cel de-al patrulea modul se vorbeste despre prelucrarea datelor personale. Astfel, se defineste procesarea datelor si principiile procesarii GDPR. Cu alte cuvinte, intr-un curs DPO se explica aplicarea noului regulament si se contureaza bazele legitime pentru prelucrarea datelor cu valoare personala.

In modulul 5 se face furnizarea de informatii. Adica se explica in detaliu obligatiile controlorilor pentru furnizarea de informații despre activitatile de prelucrare a datelor persoanelor vizate si autoritatilor de supraveghere.

Urmatoarele etape din cursuri de data protection officer

Alte capitole din procesul complet de intelegere completa a unui curs DPO, cuprin, inevitabil drepturile persoanelor vizate. Ceea ce inseamna ca aici sunt descrise drepturile persoanelor vizate, cererile de drepturi si obligatiile operatorului.

In continuare, securitatea procesarii in cadrul unor cursuri de data protection officer sunt mai mult decat necesare. Aici sunt discutate consideratiile si obligatiile controlorilor si prelucratorilor de a asigura securitatea datelor cu caracter personal si de a notifica incalcarile datelor.

Responsabilitatea face si ea parte din capitolele esentiale care intra intr-un curs DPO. De ce? Pentru ca aici se investigheaza cerintele de responsabilitate. Pe langa acestea sunt incluse si sistemele de gestionare a protectiei datelor, evaluarile impactului protectiei datelor, politicile de confidentialitate, evident, si rolul persoanei care a obtinut certificare in urma acestor cursuri de data protection officer.

De altfel, transferurile internationale de date sunt cele care descriu optiunile si obligatiile privind transferul de date in afara Spatiului Economic European. Inclusiv deciziile de adecvare, garantiile si derogarile corespunzatoare.

Supravegherea si aplicarea unui curs DPO

In teoria finala pe care se bazeaza un curs DPO se raporteaza la competentele si procedurile autoritatilor de supraveghere. Componenta si sarcinile Comitetului european pentru protectia datelor, rolul Autoritatii Europene pentru Protectia Datelor, precum si caile de atac, obligatiile si penalitatile pentru nerespectarea obligatiilor.

Cu alte cuvinte, conformitatea consta in aplicatiile legislatiei europene privind protectia datelor, temeiurile juridice si cerintele de conformitate pentru prelucrarea informatiilor cu caracter personal in practica, inclusiv angajatorii care prelucreaza datele angajatilor, supravegherea, marketingul direct, tehnologia internetului, precum si comunicatiile si externalizarea.

Comments Off on Informatii confidentiale profesionale la oricare curs DPO Tags: , , ,

Author:

This author has published 62 articles so far. More info about the author is coming soon.