Obtine un profit mai mare prin campanii de marketing afiliat de calitate!

March 9, 2018 | Author: | Posted in Afaceri

Platformele de afiliere nu le impun afiliatilor urmarea unor anumitor tipare de promovare pentru obtinerea de profit, atat timp cat acestia reusesc sa aiba parte de vanzari (pana la urma, scopul este comun, asa ca, pentru obtinerea de profit, fiecare dimntre parti este libera sa procedeze de cuviinta).

marketing afiliatDe aceea, pentru o platforma de afiliere nu conteaza cum isi obtine afiliatul clientii si genereaza venituri si profit (campanii online de promovare prin reclame platite, crearea de continut SEO sau pozitionarea de linkuri in cadrul directoarelor de acest gen ori plasarea de linkuri pe baza de reciprocitate in cadrul unei retele de bloguri, etc.). Atat timp cat aceste genereaza profit, afiliatul are dreptul de a proceda asa cum doreste. Iata cateva modalitati prin care iti poti creste nivelul de profit, realizand niste campanii de marketing afiliat de calitate:

Selecteaza intotdeauna produsele pe care le promovezi pe baza audientei tale – nu nivelul de plata cat mai ridicat trebuie sa fie obiectivul dupa care iti selectezi produsele pe care urmeaza sa le promovezi, ci pe baza tipului de clienti care iti vor urma recomandarile. De aceea, efectuarea unei analize comparative intre platformele de afiliere si-n ceea ce priveste ofertele puse la dispozitie. Este foarte important ca procesul de conversie sa fie posibil cat mai rapid, de aceea nu poti oferi clientilor tai decat produse care se pliaza pe nevoile lor, pe bugetul si sfera de interes.

Mentine nivelul publicitatii zilnice la o valoare scazuta – este foarte importat sa-ti gestionezi bugetul intr-un mod cat mai pragmatic, fiindca, din pacate, concurenta este foarte ridicata pe acest segment al pietii, iar banii trebuie dramuiti cat mai bine. Nu trebuie uitat faptul ca la inceput sunt foarte posibile pierderi in ceea ce priveste campania platita, dar acest lucru poate fi corectat rapid printr-o analiza a datelor si a graficelor puse la dispozitie de catre programele de publicitate Facebook Ads sau Google AdWords.

Paginile de destinatie trebuie optimizate pentru a atrage exact tipul de clienti care iti pot aduce profit imediat – identificarea grupelor demografice carora se adreseaza afiliatul sau a tipului de clienti interesati de produsul oferit cu ajutorul acestor pagini de destinatie este una dintre modalitatile care ofera un plus de oportunitati unui afiliat. In mod normal, realizarea unor pagini de destinatie de o calitate superioara va avea drept efect convertirea audientei in oportunitati de castig si in potentiali clienti.

Testeaza copiile de reclame pe care doresti sa le oferi publicitatii – este una dintre metodele prin care poti eficientiza continutul plasat prin intermediul reclamelor platite (prin Facebook Ads si Google Adwords). Trebuie sa schimbi un element din reclama, astfel incat sa ai la final cel putin cinci copii de reclame care sa genereze trafic in mod independent. Aceste copii pot fi asemenea paginilor de destinatie continuand cuvinte-cheie, text, imagini, bannere, etc.

Important este ca rezultatul obtinut sa permita atingerea scopului propus, de aceea, oricare dintre aceste modalitati prezentate pot conduce la profit (in cazul obtinerii rezultatului scontat, afiliatul poate solicita chiat schimbarea nivelului de plati din partea platformei de afiliere, de exemplu).

Comments Off on Obtine un profit mai mare prin campanii de marketing afiliat de calitate! Tags: , , ,

Author:

This author has published 80 articles so far. More info about the author is coming soon.