Strategii de marketing afiliat pentru cresterea numarului de clienti

December 21, 2017 | Author: | Posted in Afaceri

Cresterea numarului de clienti si marirea profitului generat de vanzari

idee plan actiune strategii

Marketingul afiliat necesita abordarea anumitor strategii pentru obtinerea unui profit maximizat. Piata concurentiala este din ce in ce mai aglomerata, ceea ce conduce catre impartirea profitului. Pentru a obtine o parte cat mai mare din acesta, trebuie sa-ti stabilesti niste strategii de eficientizare a procesului de generare de venituri din comisioane. Vanzari mai mari si mai multe egal comisioane multiple si profit pe masura!

Fidelizeaza-ti clientii si ofera-le o experienta personalizata!

Nimic nu este mai important pentru un client decat sa i te adresezi in mod direct, cu niste produse care sa i se potriveasca perfect. Tehnica abordarii in mod personalizat a clientului iti ofera venituri garantate. Iata ce trebuie sa faci pentru a atrage clientul:

  • Studiaza profilul clientilor care iti viziteaza platforma de promovare;
  • Selecteaza acele produse care li se potrivesc, bazandu-te pe analiza preferintelor acestora;
  • In cazul clientilor cu potential ridicat de achizitionare, expediaza-le oferte personalizate si stabileste punti de comunicare;
  • Prezinta in mod onest produsele, mentionand atat avantajele, cat si dezavantajele acestora.

In cazul in care anumiti clienti se incadreaza in niste tipare generale pentru categoria de produse, atrage-i cu oferte care prezinta avantaje pe termen mediu si lung. Un produs care este insotit de diverse beneficii are sanse mai mari sa fie achizitionat. Stabileste cu beneficiarul (compania careia ii promovezi produsele pe baza de marketing afiliat) sa-ti ofere anumite avantaje, astfel incat, oferindu-le clientilor, sa le facilitezi o experienta comerciala cat mai detaliata. Oferindu-le produse cu beneficii personalizate (care se regaesc numai la tine) vei creste vanzarile, ceea ce echivaleaza cu profit lunar crescut.

Experienta anterioara cu clientii trebuie exploatata!

Invata din experienta anterioara si vei avea doar de castigat! Clientul nu-si schimba preferintele atat de usor, ceea ce te va ajuta in procesul de eficientizare al prezentarii anumitor produse. Prezinta-i acestuia produse asemanatoare care se incadreaza in modelul de achizitie. Axeaza-te pe acele accesorii care functioneaza perfect cu produsul respectiv. Ofera-i intotdeauna clientului astfel de alternative! Chiar daca valorile de vanzare nu sunt atat de ridicate, cumulate, acestea inseamna profit usor obtinut de catre tine.

Clientii fideli  trebuie rasplatiti!

Organizeaza diverse concursuri sau tombole cu premii pentru clientii fideli. Oferindu-le acestora mici bonusuri, ii vei determina sa ramana alaturi de tine pe termen lung. Reinveste-te o mica parte din profitul tau in astfel de initiative! Clientii vor aprecia, iar veniturile tale vor beneficia de o crestere semnificativa de acum inainte!

Sursa: https://www.leadmagnet.ro

Comments Off on Strategii de marketing afiliat pentru cresterea numarului de clienti

Author:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.