Cand este oportun sa faci o vizita la service cu camionul?

April 14, 2018 | Author: | Posted in Auto-Moto si Transporturi

Vizita la service cu camionul este necesara de fiecare data cand observam functionari deficitare ale vehiculului. De cele mai multe ori soferul desi vede problemele, mai merge o tura ca sa mai scoata un ban in plus.

Problemele mici de functionare insa pot cauza defectiuni mari si la piesele adiacente producand astfel alte stricaciuni in timpul deplasarii riscand sa ramana in pana pe drum.

Motivele pentru care proprietarul vehiculului trece cu vederea primele semne ale defectarii pot fi multiple dar de cele mai multe ori sunt de ordin material. Mai vrea sa traga de timp, sa mai faca o cursa, sa reduca cheltuielile sau doar pentru ca nu are alt vehicul liber care sa preia cursa si nu vrea sa piarda clientul.

Situatia de multe ori e putin ironica, chiar daca e ultimul lucru care il dorim sa ni se intample, apare o problema pe care nu o mai putem ocoli si vehiculul ajunge la reparatii.

Intotdeauna povestea este aceeasi, soferul spune ca a crezut mai poate merge inca o tura pentru ca semnele desi au existat nu pareau foarte grave. Sa vedem la ce semne sa fim atenti cand conducem, ca sa evitam astfel de neplaceri.

Semnale luminoase

Cele mai evidente semnale pe care le primim sunt cele luminoase de pe bord, functiile noilor camioane deja sunt urmarite electronic si la orice functionare deficitara apare o avertizare luminoasa pe bordul vehiculului. In functie de semnalul primit, putem noi remedia problema sau putem sa apelam la un specialist.

Scurgeri de lichide

Scurgeri de lichide (ulei) sub vehicul pot sa ne dea de stire ca este posibil sa avem probleme la garnituri sau la tevi. Aceste pierderi de ulei pot avea ca si consecinta defectiunea vehiculului. Daca scurgerile sunt de lichid de frana, problema in mod sigur in timp va afecta sistemul de franare, ceea ce pune in pericol viata soferului si a participantilor la trafic. In ambele cazuri mersul la service este obligatoriu.

Cutia de viteza nu intra in trepte

Cutia de viteza nu merge cum trebuie, nu se cupleaza cand trebuie sau nu intra usor in anumite trepte. Desi poate fi o defectiune mica sau o simpla lipsa de ulei in cutie, este bine sa mergem la service pentru a verifica problema. Daca cutia de viteza se blocheaza, vehiculul nu se mai poate deplasa.

Sa nu uitam, cutia de viteza este un ansamblu de roti dintate unde piesele sunt interconectate si functioneaza impreuna, iar daca careva dintre aceste piese se uzeaza, va afecta functionarea sistemului in totalitate cauzand defectiuni mult mai mari.

Alte semnale

Trebuie sa fim atenti la orice semnal vizual sau miros pe care le simtim, acestea pot trage un semnal de alarma ca ceva nu functioneaza cum trebuie sau urmeaza sa se strice.

Daca simtim miros de fum, este posibil sa avem probleme la sistemul electric iar acest tip de defectiune poate fi foarte periculoasa. Multe vehicule au luat foc din senin de la un simplu scurtcircuit sau de la un alternator defect. Miros de fum mai poate veni si de la injectoare sau pompa de injectie, un semnal puternic sa trecem pe la service-ul de camioane pentru a detecta problemele existente.

Vizita la service cu camionul este oportuna de fiecare data cand acesta ne da semnale clare ca urmeaza sa aiba defectiuni. Nu este usor sa renunti la un comision pentru a duce camionul la reparat dar daca continuati sa lucrati cu un vehicul cu probleme acesta, la un moment dat, va poate pune viata in pericol.

Este bine sa fim atenti la semnalele de alarma transmise de vehiculul pe care il conducem si sa le remediem cand inca sunt in faza incipienta. Este mai bine sa facem o intretinere regulata la vehicul decat sa reparam daunele provocate de lipsa acesteia.

 

 

Comments Off on Cand este oportun sa faci o vizita la service cu camionul?

Author:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.