Cand se schimba uleiul de motor?

May 9, 2018 | Author: | Posted in Auto-Moto si Transporturi

Uleiul de motor este unul dintre fluidele vitale ale unei masini. Fara ulei de motor sau cu ulei de motor insuficient, risti sa produci daune iremediabile. Uleiul are rolul de a lubrifia toate piesele metalice din care este conceput motorul, de aceea este esential sa ii acorzi atentia necesara.

Astazi discutam cu specialistii de la tractariauto.co.ro despre acest fluid, cand se schimba uleiul de motor si ce proprietati are acesta. Astfel, conform specialistilor, uleiul de motor se schimba cel putin o data pe an, sau daca parcurgem un numar mai mare de 10.000 de km, de fiecare data cand este nevoie.

Chiar daca nu parcurgem 10.000 de km intr-un an, tot este necesar sa facem schimbul de ulei, sau daca depasim 10.000 de km si nu a trecut un an, tot trebuie sa facem schimbul. Multi soferi fac confuzii si au impresia ca pot circula un an si pot face mai multi km cu acelasi ulei de motor, sau ca mai pot amana schimbul daca nu au intrunit km necesar. Gresit. Uleiul de schimba la peste 10.000 km parcursi indiferent de timp, sau la un an in cazul in care parcurgem distante mai scurte.

De asemenea, este important de retinut faptul ca nu este suficient sa schimbam doar uleiul, ci este esential sa schimbam si filtrul de ulei care bineinteles ca in timp va acumula impuritati si indiferent de tipul de ulei, schimbat sau nu, el va crea probleme daca nu este curat.

In general, pretul unui litru de ulei este de aproximativ 10 lei, iar in functie de cati litri sunt necesari pentru masina ta, costul este varial pentru cantitatea finala. Este important sa respecti si recomandarile producatorului cu privire la tipul de ulei de care are nevoie masina ta. La costuri se va adauga si manopera de schimb de ulei pe care il vei efectua intr-un service auto specializat si manopera de schimb de filru de ulei.

Uleiul de motor este esential pentru buna functionare a masinii, deci tine cont de aceste sfaturi si calculeaza momentul in care trebuie sa faci schimbul daca iti doresti ca masina ta sa aiba viata lunga.

Comments Off on Cand se schimba uleiul de motor? Tags: , ,

Author:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.