Cum sa iti pregatesti masina pentru o vacanta reusita

January 4, 2018 | Author: | Posted in Auto-Moto si Transporturi

Tuturor ne plac vacantele. Ele reprezinta un prilej bun pentru ca noi sa ne reincarcam bateriile. Dar… o vacanta se gpspoate transforma rapid intr-o adevarata bataie de cap daca nu stim care sunt lucrurile esentiale care nu trebuie sa ne lipseasca sau, in cazul in care mergem cu masina, daca nu stim cum sa o pregatim corespunzator pentru o vacanta reusita. Despre cea din urma situatie iti vom vorbi mai multe in randurile urmatoare.

Pentru ca vacanta sa fie una lipsita de evenimente neplacute, inainte de a pleca la drum lung cu masina este bine sa mergi cu ea intr-u service pentru o verificare completa. Acest lucru iti va oferi garantia ca nu exista probleme tehnice care sa iti puna bete in roate si sa te opreasca din drumul tau spre destinatia finala. Uleiul de motor, lichidul de racier, verificarea sistemului de franare etc. Toate acestea sunt obligatorii in special atunci cand stim ca avem de condus peste 1000 de kilometric dintr-un foc.

In cazul in care o sa pleci din tara, e bine sa te asiguri ca asigurarea RCA este valabila in strainatate (mai exact in statele prin care o sa treci pentru a ajunge la destinatia finala). Nu trebuie sa iti lipseasca nici trusa de prim ajutor si extinctorul (a caror prezenta oricum este obligatorie prin lege). Ce mai trebuie sa ai la indemana in caz de nevoie? Becuri si sigurante de rezerva, pompa, kit de reparare in caz de pana, cabluri de curent pentru baterie, trusa de scule si cablu sau coarda de tractare.

Unul dintre gadget-urile care nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma din dotarea masinii tale este GPS-ul auto, despre care am vorbit pe larg pe acest site, de unde poti afla nu doar avantajele aduse de un astfel de aparat, ci si modul in care il alegi pe cel mai bun pentru nevoile tale. Nu ai cum sa faci o alegere gresita daca vei tine cont de toate sfaturile oferite in respectivul articol. Prezenta GPS-ului este foarte importanta atunci cand plecam pe drumurile patriei sau in afara sa, iar asta pentru ca ne permite sa ne orientam mult mai usor, fara a mai fi nevoiti sa ne concentram si sa fim atenti la indicatoarele rutiere care sa ne indrume spre destinatia noastra finala.

Nu mai trebuie sa spunem ca telefonul mobil este si el un dispozitiv care trebuie neaparat sa il detii, iar daca iesi din tara e de preferat sa ai si o cartel cu acces la internet si in roaming. Dupa caz, mai poti avea la tine si laptop-ul sau tablet, in functie de care sunt preferintele si nevoile tale. Lada frigorifica pentru masina este si ea un accesoriu care e bine sa faca parte din “arsenalul” tau la drum lung.

Comments Off on Cum sa iti pregatesti masina pentru o vacanta reusita

Author:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.