Reductoare coaxiale – Cel mai frecvent utilizate

March 30, 2018 | Author: | Posted in Auto-Moto si Transporturi

Transmisiile cu cilindru coaxial si motoarele cu roti dintate,  sunt proiectate in doua si trei trepte de performanta intr-o carcasa dintr-o singura piesa. Ele ofera o structura rigida fara vibratii, cu viteze diferite si cuplu la dimensiuni mici. Aceste reductoare coaxiale  au o gama larga de aplicatii in diverse medii. Designul reductorului coaxial asigura durabilitatea acestuia. Puterea este cuprinsa intre 0,12 – 55 kW

  • Numarul de turatii pe arborele de iesire al reductorului: 2,4 – 820 rpm
  • Cuplu: pana la 8000 Nm
  • Raportul: 2 6790

Reductoare coaxiale
Variantele reductoarelor coaxiale sunt de trei feluri, si anume: arbore de antrenare, flansa IEC si monobloc. Variantele de executie sunt de asemeni, de trei feluri: picioare, flansa si picioare si flansa. Una dintre caracteristicile motorului electric este o viteza de rotatie excesiv de mare, care nu este adecvata pentru orice tip de echipament. Pentru a reduce viteza motorului cu o crestere corespunzatoare a cuplului pe arbore, se utilizeaza motoare cu roti. Dintre cele mai frecvent utilizate, este necesar sa se noteze reductoarele cu motoare cilindrice coaxiale. Principalele avantaje ale acestora,  sunt eficienta ridicata, de pana la 96%, fiabilitatea muncii si durabilitatea, precum si pretul scazut.

Domenii de utilizare

Un parametru important este pretul reductoarelor coaxiale, si, de asemenea, simplitatea instalarii si intretinerii acestora. Acest tip de echipament este cel mai universal si a devenit cel mai raspandit in toate domeniile de productie, datorita capacitatii mari de incarcare, a capacitatii de a lucra in conditii de praf si in medii agresive. Industria moderna nu poate face fata fara un astfel de redactor coaxial. Ele sunt folosite intr-un numar destul de mare de mecanisme. Orice motor nu poate face fara un reductor.  Astfel de produse sunt necesare in industria de automobile, masini-unelte, constructii navale si asa mai departe.

Motoare cu angrenaje cilindrice coaxiale

Aceste mecanisme sau transmisii mecanice, sunt fabricate ca duze axiale, reductoare cu cuplare cilindrica si ansamblu motor electric sau motor de putere. Procesul de realizare a unui cuplu aplicat la servomotor sau mecanism, apare ca o conversie de energie ridicata pe etape de intrare in fiecare dintre etapele de reducere. Un numar mare de etape au proprietatea unei cresteri multiple a fortei transmise.  In acest caz, mecanismele de actionare, cu un numar mai mic de dinti, se numesc “unelte”, iar uneltele de actionare, cu un numar mare de dinti, se numesc “roti”.
Reductorul coaxial este proiectat sa transmita cuplului, de la 50 Nm la 18000 Nm, cu o putere de la 120 wati -90 kW. Reductoarele  coaxiale servesc caracteristicilor de viteza de baza la diferite grade de putere, sunt fiabile, au o durata de viata ridicata. Uneltele cilindrice sunt cea mai ieftina cale de a transfera cuplul. Cu toate acestea, avand in vedere dificultatea in selectarea tipului de unelte, ar trebui evitate structurile sudate.  In functie de obiectivele stabilite, elementele standard si cele speciale sunt separate, iar in acest caz, este posibil sa se produca un mecanism adaptat, in functie de idei. Aceste dispozitive pot fi cumparate de pe site-urile magazinelor online de specialitate.

Comments Off on Reductoare coaxiale – Cel mai frecvent utilizate Tags: , , , ,

Author:

This author has published 68 articles so far. More info about the author is coming soon.