Cate costa un site!?

July 17, 2019 | Author: | Posted in Calculatoare, Din online, Produse si Servicii, Tehnologie

Cei ce se ocupa de webdesign au auzit des solicitarea “zi-mi si mie un pret creare site!”. Bineinteles ca un incepator se va grabi si va arunca cu cifre in interlocutor. Un profesionist ar zambi amabil si l-ar invita pe cel din fata lui o o discutie. Discutie in urma caruia sa “ii de-a un pret creare site”.

Cum stabilesti pretul unui site?

Sa stabilesti pretul unui site nu e o treaba empirica si nici una strict matematica. Pentru ca implica si elemente de creatie e greu masurabila valoarea unui site. De fapt, valoarea unui site este data de rezultatele pe care el le produce. iar ca sa produca rezultate este necesar ca proprietarul site-ului sa il faca pe webdesigner sa intelegea activitatea pe care o desfasoara si ceea ce vrea de la site.

In general, firmele de webdesign au pachete de preturi. Cele mai mici sunt dedicate site-urilor de prezentare. Dupa parerea mea, abordarea aceasta este gresita. Nu poti compara un site de prezentare pentru un avocat sa zicem, cu un site de prezentare a unei fabricute. Pentru primul sunt necesare 3-5 pagini cu informatii nu foarte complexe. Pentru cel de-al doilea e ceva mai complicat. Cu siguranta va trebui sa adaugi o pagina cu portofoliu, una cu testimoniale si poate si una cu imagini sau video-uri ce prezinta activitatea desfasurata in fabrica.

La prima vedere nu e ceva foarte complicat, insa daca incepi sa pui toate informatiile cap la cap si te apuci de treaba observi ca e ceva de munca si atunci ii vei spune clientului ca nu se mai incadreaza in pachetul unui site de prezentare si va trebui sa platesca ceva mai multi banuti. El sigur iti va replica ca nu intelege de ce ca doar site-ul pe care il solicita e unul de prezentare, nu are informatii dinamice si nici nu pune produse in vanzare. Si de aici, tot felul de neplaceri.

Cred ca cel mai corect mod de a stabili un pret creare site de prezentare sau de orice fel, e sa stabilesti un pret pe ora lucrata. In felul asta webdesignerul va primi pretul meritat pentru munca lui, iar proprietarul site-ului nu va mai putea spune ca a fost pacalit.

Ce pret are ora de lucru pentru un site? Asta e  un alt subiect pe care poate il vom aborda alata data.

Comments Off on Cate costa un site!? Tags: ,

Author:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.