O modalitate eficienta de a va optimiza viteza Windows

January 23, 2019 | Author: | Posted in Calculatoare, Comunicate de Presa

Daca doriti sa accelerati Windows 10, faceti cateva minute pentru a incerca aceste sfaturi. Calculatorul dvs. va fi mai putin predispus la probleme de performanta si de sistem.

Vrei ca Windows 10 sa ruleze mai repede?

Daca utilizati planul de economisire a energiei Windows 10, va incetiniti calculatorul. Acest plan reduce performanta calculatorului dvs. pentru a economisi energie. (Chiar si calculatoarele desktop au un plan de economisire a energiei.)

Schimbarea planului dvs. de alimentare de la modul Power saver la High Performance sau Balanced va va oferi un impuls instantaneu al performantei.

Pentru aceasta, lansati Panoul de control, apoi selectati Hardware si sunet> Optiuni de alimentare. De obicei, veti vedea doua optiuni: Echilibrat (recomandat) si Economizor de energie. (In functie de marca si modelul dvs., s-ar putea sa vedeti si alte planuri aici, inclusiv unele marcate de producator.)

Pentru a vedea setarea de Performanta inalta, dati clic pe sageata in jos pe Afisati planuri suplimentare.

Pentru a schimba setarea de putere, alegeti pur si simplu cea dorita, apoi inchideti Panoul de control. Performanta ridicata va ofera cea mai mare oomph, dar utilizeaza cea mai mare putere; Balanced gaseste o valoare mediana intre consumul de energie si o performanta mai buna; si Power saver face tot ce poate pentru a va oferi cat mai multa viata a bateriei posibil.

Utilizatorii de desktop nu au niciun motiv sa aleaga economizorul de energie si chiar utilizatorii de laptopuri ar trebui sa ia in considerare optiunea Balanced atunci cand sunt deconectati – si performante ridicate atunci cand sunt conectate la o sursa de alimentare.

Dezactivati programele care ruleaza la pornire

Un motiv pentru care PC-ul Windows 10 se poate simti lent este ca aveti prea multe programe care ruleaza in fundal – programe pe care le utilizati ocazional sau deloc. Opriti-le sa ruleze si PC-ul dvs. va functiona mai usor.

Incepeti prin lansarea Task Manager: Apasati Ctrl-Shift-Esc sau faceti clic dreapta pe coltul din dreapta jos al ecranului si selectati Task Manager. Daca Task Manager se lanseaza ca o aplicatie compacta fara file, faceti clic pe “Mai multe detalii” in partea de jos a ecranului.

Managerul de activitati va aparea apoi in intreaga sa glorie completa. Exista multe lucruri pe care le poti face, dar ne vom concentra doar pe uciderea programelor inutile care ruleaza la pornire.

Faceti clic pe fila Startup. Veti vedea o lista a programelor si serviciilor care se lanseaza cand porniti Windows.

Inclus in lista este numele fiecarui program, precum si editorul sau, indiferent daca este activat pentru a rula la pornire.

Pentru a opri lansarea unui program sau serviciu la pornire, faceti clic dreapta pe el si selectati “Dezactivati”. Acest lucru nu dezactiveaza programul in totalitate; aceasta il impiedica sa lanseze la pornire – puteti rula intotdeauna aplicatia dupa lansare.

De asemenea, daca decideti mai tarziu ca doriti sa se lanseze la pornire, puteti reveni la aceasta zona a Managerului de activitati, faceti clic dreapta pe aplicatie si selectati “Activare”.

Acestea sunt doar doua dintre recomandarile pentru a va optimiza viteza de incarcare a Windows-ului. AFla mai multe despre tehnologie si it de pe acest site.

Comments Off on O modalitate eficienta de a va optimiza viteza Windows

Author:

This author has published 36 articles so far. More info about the author is coming soon.