5 criterii dupa care alegem usi de acces

December 20, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Procesul de renovare a unei locuinte poate dura mult si implica multa atentie de detalii precum mobila, usi acces, covoare, decoratiuni. De multe ori ne focusam pe alegerea unui mobilier interesant si inovativ, insa si usile de acces interioare sunt la fel de importante. O usa de acces este prima interactiune cu ce se afla in incaperea pe care o inchide, de aceea atunci cand alegem usile, este bine sa tinem cont de cateva criterii.

Pentru zeci de modele de usi de lux pentru acces, intrati pe site-ul nostru!

Usi de acces lux

  1. Dimensiunile usilor de acces

Inainte de a alege linia de design a usilor, trebuie sa ne asiguram ca facem masuritorile corect si ca usa se va potrivi cu spatiul destinat ei. Pentru a nu da gres, poti apela la serviciile unui specialist care va sti exact care sunt masuratorile corecte, luand in calcul si tocul usii. In aceasta directie, poti sa alegi montajul unui toc reglabil care este mult mai rapid si eficient.

  1. Material de calitate

Achizitionarea si montajul usilor pot fi destul de costisitoare, asa ca asigura-te ca faci o investitie care sa garanteze ca nu o sa le mai schimbi in urmatorii cel putin 10 ani. De exemplu, un material de calitate este lemnul stratificat care este foarte des folosit in realizarea usilor de acces. Acesta se potriveste oricarui design decorativ, ofera si posibilitatea de a se finisa in numeroase texturi si culori, in functie de gusturi si preferinte. Totodata, acest material are o capacitate izolatoare foarte mare, mult superioara cu cea a aluminiului si asemantoare cu cea PVC.

  1. Usi acces – culoare si textura

Daca vrei sa mergi pe ceva clasic, alege cu increderea culoarea alb. Usile de acces albe, mate sau lucioase se potrivesc cu orice tip de mobilier si au un design extrem de minimalist. Astfel, toata atentia se va indrepta spre mobilierul si decoratiunile alese. In functie de culoarea parchetului, poti opta pentru nuante de maro si crem, cu diferite insertii. Desigur, o usa gri sau neagra va sustine un design elegant si sofisticat, insa aici depinde foarte mult si de preferintele tale. In ceea ce priveste textura, usile de acces lucioase dau impresia de eleganta, rafinament, in timp ce usile de acces in texturi mate dau un aer mai conservator, sobru incaperilor.

  1. Broasca si balamale pentru usi acces

In functie de modelul de usa pe care l-ai ales, poti opta pentru diferite accesorii. Broasca si balamalele pot fi din inox, insa cu aspect neted sau mat si poate avea diferite culori. 

  1. Functionalitatea usilor de acces

Atunci cand alegi usi de acces pentru locuinta ta, poti opta pentru doua tipuri de deschideri. Deschiderea clasica inspre interiorul incaperii este cel mai des utilizat sistem de deschidere, insa in ultimii ani usile cu deschidere prin glisare au devenit preferatele iubitorilor de inovatie. Usile de acces care folosesc acest sistem sunt potrivite pentru completarea unui design futurist, sofisticat si atunci cand exista spatiu suficient ca ele sa poata sa functioneze eficient.

Comments Off on 5 criterii dupa care alegem usi de acces Tags: , , ,

Author:

This author has published 64 articles so far. More info about the author is coming soon.