5 lucruri bine de stiut inainte de a va gandi la montajul de aer conditionat centralizat

December 7, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Trebuie sa recunoastem – un sistem de aer conditionat centralizat va va schimba cu siguranta viata. Un montaj al aerului conditionat centralizat centralizat dureaza de obicei cel putin cateva zile, iar noul sistem poate creste valoarea proprietatii cu pana la 10%. Nu veti mai avea nopti pline transpiratie si de reprosuri pentru ca nu ati instalat inca unitatile pe la ferestre. De altfel, nu va mai mai trebui sa instalati unitati pe la ferestre si nici sa mai carati de colo-colo ventilatoare sau aere conditionate mobile in fiecare primavara si in toamna. Daca va ganditi sa faceti upgrade la instalatia de climatizare trebuie insa sa fiti pregatiti sa cheltuiti echivalentul a catorva mii de euro, in functie de marimea si complexitatea aparaturii si a lucrarii. 

1. Potrivirea corecta a capacitatii aerului conditionat cu casa este esentiala

Un sistem supradimensionat de aer conditionat centralizat va raci casa atat de repede incat nu va avea timpul necesar pentru a dezumidifica in mod eficient aerul (o cheie importanta pentru un confort real al locatarilor), iar daca este prea mic, va functiona aproape in mod constant, crescand sumele de platit pe facturile de energie electrica si facand sa se defecteze prematur echipamentul de AC instalat. Antreprenorul care va vinde aparatura de climatizare centralizata ar trebui sa va faca un calcul personalizat al incarcaturii de caldura a casei dumneavoastra, care trebuie sa ia in considearare factori determinanti ai necesitatilor precum locatia casei, metrii cubi ai spatiului de locuit, numarul si dimensiunea ferestrelor, izolatia termica, dar si orientarea spre soare a cladirii.

3. Nu aveti obligatoriu nevoie de conducte de ventilare noi daca aveti climatizare centralizata veche

Daca aveti un sistem de aer conditionat centralizat vechi , antreprenorul dumneavoastra  poate conecta un echipament nou la conductele care exista deja in peretii si podelele casei dumneavoastra  Canalele vechi nu sunt totusi intotdeauna bune, totusi. Daca acestea prezinta scurgeri, puteti pierde 20% din aerul racit (si incalzit) in mansarda si subsol. Asa ca verificati canalele si, daca este necesar, reparati-le. Acest lucru poate adauga sau scadea sume importante de bani la costurile totale ale montajului de aer conditionat centralizat al casei.

Daca nu aveti conducte sau cele vechi sunt foarte ineficiente, aveti doua optiuni: Un antreprenor poate instala noi canale prin mansarda si / sau subsol – si poate face conexiuni intre podea. Daca sunteti intr-o asemenea situatie, puteti opta pentru aer conditionat separat, nu centralizat. Spre deosebire de aerul conditionat centralozat, aceste sisteme au suflante individuale care se instaleaza de obicei pe peretii perimetrului casei. Aveti nevoie de o unitate pentru fiecare spatiu in care doriti sa aveti aer conditionat si, prin urmare, aveti mai multe zone in interiorul casei, care pot fi mai eficiente. Asa veti avea un control mai eficient al consumului de energie, pentru ca veti raci doar zonele in care stati mai mult.

4. Aveti nevoie obligatoriu de un filtru performant pentru instalatia de aer conditionat

Nu instalati sistemul de aer conditionat centralizat fara a adauga un sistem de filtrare inalt eficient la sistemul de climatizare. Prin curatarea aerului in timp ce se deplaseaza prin sistem, acesta va reduce cantitatile de polen si praf care vor intra in aerul din interiorul casei dumneavoastra si va ajuta la mentinerea functionarii interioare a echipamentului AC curata si mai eficiente. Un sistem cu un filtru mediu va reduce costurile de intretinere.

5. Pentru a economisi cat mai multi bani, asteptati venirea iernii

Momentul in care cumparati si instalati aparatura de aer conditionat va poate economisi bani. Primavara si vara, telefoanele suna neintrerupt la centrele care asigura servicii de montaj de aer conditionat. In timpul iernii, contractantii incearca sa gaseasca lucrari pentru a-si mentine oamenii ocupati, astfel incat preturile sunt mai mici si nici nu veti astepta zile intregi pentru a obtine o echipa de tehnicieni care sa va monteze clima. Vara va va gasi pregatiti!

Comments Off on 5 lucruri bine de stiut inainte de a va gandi la montajul de aer conditionat centralizat Tags: ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.