Tavane extensibile – Cea mai buna solutie pentru casa ta

August 16, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

 

De mult timp singura optiune pentru finisarea tavanului era albirea cu un strat de var. Cerul instelat, o gradina inflorita sau vitralii gotice pentru  tavanul casei tale era numai o fantezie. Astazi, toate aceste idei pot fi realizate cu ajutorul  unui tavan extensibil. Tavanele extensibile au un cadru din metal sau plastic, acoperit cu o pelicula din PVC sau un material, care nu necesita sudura. Datorita usurintei instalarii, a pretului scazut si a numeroaselor avantaje, aceasta solutie este cea mai populara astazi.

Avantaje

 

Avantajele tavanelor extensibile sunt considerate a fi, instalarea  rapida si pretul scazut, precum si faptul ca ofera oportunitati nesfarsite pentru punerea in aplicare a ideilor de design. Materialele din care sunt facute plafoanele extensibile sunt rezistente la foc. Avantaje importante sunt, de asemenea, durabilitatea, cu o functionare corecta de pana la 50 de ani, rezistenta ridicata si elasticitatea materialului, plafoanele PVC rezistand la o incarcatura de 100 kg/1 mp. Aceste tavane sunt lucioase sau mate, perlate sau translucide. Paleta de solutii este foarte diversa: de la negru profund la alb clasic. Este posibil chiar sa aplici si imagini pe panza. In ceea ce priveste designul, aceasta problema poate fi rezolvata atat in ​​favoarea plafonului traditional cu un singur nivel, cat si a unui plafon cu nivel multiplu, cu un scenariu complex de iluminare. Singurul dezavantaj al plafoanelor extensibile este imbinarea remarcabila  a partilor intunecate lucioase.

Tavane extensibile din material

 

Gama de culori si texturi a plafoanelor din tesaturi nu este la fel de bogata, ca cea a placilor din PVC. Atunci cand se aplica fotografii, culorile nu sunt la fel de stralucitoare ca in cazul tavanelor extensibile din PVC. Plafoanele extensibile din tesuturi, sunt sigure pentru sanatatea umana si sunt rezistente la foc, la temperaturi scazute si, in general la temperaturi extreme. Datorita latimii de pana la 5,1 m, plafoanele extensibile nu se sudeaza. In bucatarie este mai bine sa instalezi  un tavan extensibil din PVC, deoarece este mult mai usor de curatat.

Tavane extensibile din PVC

 

Tavanele extensibile din PVC sunt prezentate intr-o varietate de texturi de la lucios, mat si satin la o varietate de culori cu efect de “metal” si “cer instelat”. Paleta PVC este mai larga decat tesatura, iar vopseaua pe care se imprima, in cazul imprimarii fotografice,  este mult mai luminoasa. Plafoanele din PVC, precum si cele din tesaturi, nu sunt toxice. Sunt rezistente la foc si pot proteja impotriva inundatiilor de sus, panza putand rezista pana la 100 de litri de apa, datorita elasticitatii sale. Plafoanele din PVC rezista mai putin solicitarilor mecanice (de exemplu, impactul oricarui obiect) decat cele din tesaturi si nu sunt potrivite pentru incaperile frigorifice, precum si camere cu diferente mari de temperatura. Straturile de polivinilclorura sunt instalate cu ajutorul unui pistol de gaz. Daca suprafata camerei este mare, este foarte usor sa ai grija de un plafon extensibil din PVC, stergandu-l cu un burete moale, fara a utiliza produse care contin alcool si pulberi de spalare cu particule abrazive. Pretul acestor plafoane este mult mai mic, decat cel pentru plafoanele din tesaturi.

 

Comments Off on Tavane extensibile – Cea mai buna solutie pentru casa ta Tags: , ,

Author:

This author has published 46 articles so far. More info about the author is coming soon.