Balustrade inox din lemn pentru acasa

November 2, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Cele mai folosite tipuri de elemente de sustinere pentru scarile de acasa, sunt tipurile de balustrade inox din lemn de la ArtExpert-Inox. Caldura confortabila a lemnului  combinat cu inox, pentru scarile de acasa te conduce confortabil pana la etajul superior. Arborele se potriveste bine in lumea din jurul omului. Balustradele din lemn si inox fac casa vizibil mai calda. Insertiile din lemn in balustrade de inox, ofera infinit mai multe optiuni si combinatii de design. Poti alege aproape orice culoare a balustradelor sau, de exemplu, lemn lacuit, pastrand textura naturala a lemnului. Astfel de elemente sunt instalate numai in interior.

Combinatii durabile si fiabile

 

Atunci cand se utilizeaza otel inoxidabil, instalarea are loc intotdeauna pe un suport de fundal special cu insertie din lemn, deoarece aceasta este o parte a scarii si este fixata in partea de jos a unei bare din otel inoxidabil, cu o platforma speciala de montare, iar partea de sus cu manere din aliaj dur inoxidabil special. Parapetele din lemn pentru scari sunt durabile, fiabile, frumoase si mai ales ieftine. Se potrivesc in orice interior si sunt bine combinate cu inoxul. Si cel mai important – astfel de balustrade sunt placute la atingere, indiferent de temperatura ambientala. Scopul balustradelor, indiferent de material, este de a face miscarea de-a lungul scarilor confortabila si in siguranta. In acelasi timp, va da scarii un aspect finit, decorand-o. Pe aceasta baza, balustradele inox din lemn pentru scari trebuie sa indeplineasca anumite cerinte.

Tipuri de lemn pentru balustrade inox din lemn

 

Pinul este cel mai popular material care se distinge, in primul rand, prin pretul accesibil, usurinta de prelucrare si rezistenta buna la aparitia ciupercilor. Nu are o structura densa, nu pretinde ca este un material durabil, dar absoarbe bine compusii de protectie care sporesc rezistenta lemnului la factori externi agresivi.

Molidul este mai putin solicitat din cauza numarului mare de noduri si a complexitatii prelucrarii. Dar este mai ieftin si mai putin predispus la deteriorari, atunci cand se usuca.

Larice este cel mai scump, dar si cel mai inalt calitativ material din acest grup. Nu se teme de umiditate, fluctuatii de temperatura, nu putrezeste si nu este supus atacurilor insectelor, pastrandu-si in acelasi timp caracteristicile de rezistenta si aspectul original pentru o lunga perioada de timp.

Stejarul este considerat cel mai puternic si mai durabil dintre toate tipurile de lemn tare, datorita continutului ridicat de tanini din structura lui. Rezista ciupercilor si putregaiului, nu se deformeaza si serveste cat mai mult timp posibil. Dezavantajul este ca, acest lemn este mai scump.

Fagul este aproape la fel de puternic ca si stejarul, dar difera de acesta intr-o higroscopicitate mai mare. Prin urmare, balustradele din lemn de fag sunt instalate numai in interiorul cu un nivel normal de umiditate.

Carpenul de asemenea, este un lemn masiv, dar este predispus la formarea ciupercilor si prezinta complexitate la prelucrare.

Lipa este un lemn moale si pliabil, care nu se deformeaza si nu se rupe.  Acest material  este  ideal pentru fabricarea pieselor decorative sculptate pentru balustrade.

 

Practic, toate foioasele sunt potrivite pentru a realiza balustrade pentru scari din lemn si inox. Este necesar doar sa se ia in considerare conditiile in care acestea vor fi exploatate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments Off on Balustrade inox din lemn pentru acasa Tags: , ,

Author:

This author has published 62 articles so far. More info about the author is coming soon.