Cand stim ca este nevoie de reparatii pentru aerul conditionat?

November 5, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Este clar pentru toata lumea ca incalzirea globala este un fapt real, asa ca pe timp de vara, existenta unui aer conditionat functional intr-o casa se afla in topul necesitatilor tuturor celor care locuiesc in orase. Pentru a mentine temperatura si confortul in casele noastre, uneori este nevoie de reparatii pentru aerul conditionat sau chiar inlocuirea in intregime a sistemului central de AC inainte ca mercurul din termometre incepe sa se ridice.

Pentru a impiedica aparitia de probleme, este necesar sa va verificati sistemul de aer conditionat si sa il intretineti in mod regulat. Aerul conditionat este important nu doar pentru a pastra o temperatura confortabila tot sezonul cald, dar si pentru a preveni afectiuni grave sau care pun in pericol viata, cum ar fi accidentul vasculat cerebral provocat de caldura. Pentru a va asigura ca locuinta dumneavoastra nu devine pe timp de canicula un teritoriu periculos, sa aveti un AC in perfecta stare de functionare este o conditie de baza, mai ales daca aveti in casa copii mici, animale de companie, membri ai familiei cu probleme de sanatate sau mai in varsta.

Problemele unitatilor de AC vechi

Casa dumneavoastra are un sistem de aer conditionat vechi? Majoritatea oamenilor nu cunoaste exact varsta propriului sistem, dar daca are mai mult de 5 ani sau chiar 10 ani, poate fi timpul sa va ganditi la repararea AC.

Mentinerea in stare de functionare a unui aparat de aer conditionat mai vechi si mai putin eficient in locuinta dumneavoastra va poate permite sa economisiti bani pe moment, dar pe termen lung vor fi mult mai mari. Indiferent daca doriti sa economisiti bani prin inlocuirea unei componente rupte sau daca doriti o inlocuire completa a sistemului de aer conditionat, luati in considerare rezultatul care se potriveste nevoilor dumneavoastra. In cazul in care sistemul AC este defect, functioneaza prost sau pur si simplu nu reuseste sa satisfaca nevoile de racire, este timpul sa faceti ceva.

Simptome care arata ca aparatul de aer condiionat are nevoie de reparatii

Stiti de ce sistemul dumneavoastra de aer conditionat nu functioneaza asa cum va asteptati? Raspunsul va poate surprinde. Luati in considerare urmatoarele domenii problematice atunci cand decideti daca reparatia AC este ceea ce aveti nevoie:
• Aparatul de aer conditionat porneste si se pare ca functioneaza normal?
• Judecand temperatura aerului care iese din el, aerul se simte rece sau cald?
• Fluxul de aer intr-o zona a casei se simte mai slab decat alte zone?
• Ventilatorul compresorului din exteriorul casei face zgomote neobisnuite?
• Panoul de control indica eventuale probleme?

Desi niciun simptom din cele de mai sus nu poate indica un raspuns clar despre cat de grava e problema, o privire mai atenta asupra sistemului dumneavoastra de aer conditionat va duce la luarea deciziei corecte. Obiectivul principal este de a determina amploarea reparatiilor de care aveti nevoie. Singura modalitate de a avea o estimare corecta a costurilor pentru reparatiile care trebuie efectuata este evaluarea profesionala a aparatului. Sunati un profesionist pentru a programa o vizita sau nu ezitati sa cititi mai departe.
Este posibil sa nu trebuie sa inlocuiti intregul sistem atunci cand o operatie de reparare simpla a AC in va face sa functioneze normal.

Factorii care afecteaza costurile de reparare a AC

Care sunt costurile unei reparatii pentru aerul conditionat?
Ce factori pot contribui la costul repararii AC? Iata cateva aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand va ganditi la factori care pot afecta costul final al deciziilor dumneavoastra:
• Niveluri adecvate de lichid de racire la presiunea corecta de care AC-ul dumneavoastra are nevoie pentru a functiona eficient.
• Termostat corect calibrat pentru a mentine intervalele de temperatura stabilite.
• Condensatorul si bobinele sunt curate si nu au nici un fel de coroziune.

Eficienta sistemului dumneavoastra de aer conditionat este un aspect important atunci cand se determina optiunile de cost. Daca sistemul dumneavoastra de aer condionat al casei da rateuri, nu porneste sau nu reuseste sa produca si mentina temperatura dorita  in timpul functionarii, este posibil sa nu aveti parte de luxul de a-l repara. Cu toate acestea, inlocuirea completa a sistemului dumneavoastra de climatizare ofera posibilitatea instalarii unui sistem mai nou, mai eficient din punct de vedere energic si al racirii. 

Comments Off on Cand stim ca este nevoie de reparatii pentru aerul conditionat? Tags: , ,

Author:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.