Care sunt avantajele si dezavantajele tavanelor extensibile?

May 29, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Atunci cand vorbim despre design interior, trebuie neaparat sa acordam atentie deosebita fiecarui detaliu din incapere. Si este foarte cunoscut faptul ca , in ceea ce priveste decoratiunile interioare, tavanul are un rol destul de important. Acesta poate sa mareasca sau sa micsoreze spatiul incaperii, poate lumina camera sau poate sa o faca mai interesanta si stilata. De aici a venit aceasta nevoie de ceva nou si au aparut pe piata acele tavane extensibile calitative, care in scurt timp au devenit deosebit de populare.

  Ce este un tavan extensibil?

Tavan fals

Cel mai important lucru care merita mentionat este acela ca tavanele extensibile nu au nimic in comun cu acele tavane false din rigips, nici in ceea ce primeste materialul, dar nici ca aspect.

Tavanele extensibile sunt fabricate dintr-o membrana PVC care are rolul de a se mula direct sub tavanul incaperii, la o distanta de aproximativ cinci centimetri de acesta.

   Care sunt beneficiile tavanelor extensibile?

Aceste tavane extensibile prezinta mult mai multe beneficii fata de tavanele false din rigips si cele mai importante urmeaza sa fie enumerate mai jos:

– modul de instalare al acestor tavane este deosebit de simplu si nu necesita nici un fel de efort, reprezentand solutia ideala pentru momentele cand nu doresti sa renovezi tavanul incaperii, ceea ce necesita mult mai mult timp investit, materiale si murdarie. In acest fel vei reusi sa amenajezi foarte rapid toata casa. De exemplu, pentru o suprafata de aproximativ 50 de metri patrati este suficient un timp de aproximativ o ora pentru a monta tavanul extensibil.

– are posibilitatea de a acoperi orice fel de instalatii electrice sau termice si in acest mod se pot masca defectele vechiului tavan si al peretilor, insa este totusi necesar ca tavanul camerei sa nu prezinte gauri sau ca tencuiala sa fie intr-o stare avansate de deteriorare.

– sunt foarte eficiente atunci cand vine vorba despre apa, fie ca este vorba despre igrasie, mucegai sau inundatii. In cazul in care exista riscul de inundatii, este bine de stiut ca acest tavan extensibil poate suporta pana la 100 de litri de apa pe metru patrat, ceea ce il face foarte eficient in cazul in care locuiti la bloc si exista riscul de inundatii de la etajele superioare.

– pot fi obtinute numeroase efecte estetice, putand alege dintr-o gama variata de culori, texturi sau imagini, de fapt orice model artistic simplu sau complex. Se intalnesc de asemenea si variante ale tavanului extensibil cu diferite frme 3D, si anume bolta, arcade, valuri, conuri sau inele.

Care sunt dezavantajele unui tavan extensibil?

Cel mai mare dezavantaj pe care il prezinta un tavan extensibil este acela ca poate fi deteriorat cu anumite obiecte ascutite, deci pentru a beneficia de garantie este necesar ca acesta sa fie montat de o firma specializata.

In ceea ce priveste pretul unui astfel de tavan,  acesta difera in functie de diferiti factori, printre care textura, dimensiunea membranei, materialul profilului de fixare, sistemul de fixare, forma tavanului sau numarul de lumini care se doreste inclus in tavan.

Comments Off on Care sunt avantajele si dezavantajele tavanelor extensibile? Tags: , ,

Author:

This author has published 51 articles so far. More info about the author is coming soon.