Cum sa alegi mobilier pentru livingul din casa ta?

July 3, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Indiferent daca incepeti de la zero si decorati un spatiu gol sau faceti upgrade la cateva piese individuale, iata cateva sfaturi si idei de la echipa Mobila Laguna despre cum sa alegeti mobilierul pentru livingul din casa  dumneavoastra.Cititi mai departe un ghid, pas cu pas, pentru a va ajuta sa alegeti canapele, mese de cafea, scaune, covoare, lampi si multe altele pentru a se potrivi cu stilul si spatiul dumneavoastra.

Determinati necesitatile dumneavoastra de mobilier

Alegeti mobilierul de sufragerie in functie de ceea ce aveti nevoie. Cat de mare este sufrageria dumneavoastra? Aveti nevoie de mobilier de dimensiuni mari sau modelele mai mici potrivite livingului dumneavoastra? Determinati modul in care veti folosi camera de familie pentru a decide ce stiluri aveti nevoie. Apoi, decideti tipul de canapea dorit. O canapea de calitate este fundamentul fiecarei sufragerii. Luati in considerare inaltimea canapelei, umiditatea si adancimea pernei. Daca aveti frecvent oaspeti, luati in considerare o canapea de dormit. Nu uitati sa accentuati cu scaunele de camera sau un pat de zi. Tineti minte cum veti folosi mobilierul in timp ce faceti cumparaturi. Tesaturile colorate alb sau neutru sunt ideale pentru utilizarea mai usoara sau mai putin frecventa, in timp ce tesaturile mai inchise sunt mai bune pentru articolele frecvent utilizate. Tesaturile lavabile la masina sau o piele rezistenta si durabila sunt, de asemenea, optiuni bune pentru cei cu animale de companie sau copii.

Luati in considerare stilul de mobilier

Inainte de alegerea mobilierului de familie, decideti stilul general al locului. Mobilierul traditional, precum canapelele si scaunele tapitate, sunt perfecte pentru spatiile clasice. Daca sunteti atrasi de un aspect mai contemporan si mai modern, puteti alege modele moderne sau din mijlocul secolului XX. Amestecati si potriviti elemente din diferite seturi si colectii pentru un aspect personalizat sau creati-va propriul mobilier personalizat.

Luati in considerare stocarea

Cand luati in considerare spatiul de depozitare pentru spatiul dumneavoastra, incepeti cu consolele media si standurile TV. Consolele media ofera o platforma eleganta pentru televizor. Daca preferati sa ascundeti DVD playerele si alte suporturi, selectati o consola cu o multime de sertare, rafturi si spatiu pentru dulapuri. Economisiti spatiu si organizati mobilierul de sufragerie cu spatiu de depozitare suprapus. Camerele modulare ale dulapului pot fi configurate intr-o varietate de moduri – laterale sau stratificate.

Includeti mesele

O masa clasica cu accente de lemn arata atemporal intr-o camera de zi clasica, iar mesele de sticla sau marmura sunt in trend si moderne. Plasati strategic mesele langa scaune pentru a tine bauturi, telecomenzi, carti si multe altele. Daca aveti spatiu, adaugati o masa in spatele unei canapele pentru lampi de masa si decoratiuni.

Adaugati decorul de finisaj

Daca ati terminat cu mobilierul de sufragerie mai sunt cateva mici detalii de care sa tineti cont:

  • folositi un covor;
  • pozitionati o lampa de podea langa scaunul de citit;
  • folositi accesorii de casa mici, cum ar fi lumanari si lucrari de arta;
  • draperiile si pernele decorative;
  • umpleti spatiul gol de pe perete de deasupra mobilierului din living cu tablouri, oglinzi si fotografii de familie pentru o amprenta personala.
Comments Off on Cum sa alegi mobilier pentru livingul din casa ta? Tags: , ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.