Cum se poate realiza o piscina din tabla zincata?

May 29, 2019 | Author: | Posted in Casa si Familie, Constructii

Daca preturile ridicate ale unei piscine de tine la distanta, afla cum iti poti realiza una din tabla zincata la un pret accesibil.

In cazul in care bugetul nu iti permite sa iti realizezi una din fibra de sticla, poti apela la tabla zincata pe care o gasesti pe acest site ce poate fi instalatat si intretinuta destul de usor.

Pare ciudat, dar se poate realiza o piscina utilizand tabla zincata

Poti realiza piscina dintr-un rulou de tabla zincata pe care sa o vopsesti la exterior cu o vopsea, pe care o vei prinde de o serie de stali ce vor oferi stabilitate constructiei. Chiar daca pare greu de crezut, o astfel de structura realizata din tabla zincata care respecta intocmai instructiunile producatorului rezistenta fara probleme la presiunea apei, aproape la fel ca un perete de beton de 25 de cm grosime. Poti realiza proiectul atat la suprafata, cat si ingropat in pamant, in functie de preferintele tale.

In interiorul acesteia finisajul se va realiza cu liner. Baza trebuie sa fie realizata din nisip peste care este recomandat sa pui si un strata de material geotextil.

Astfel iti poti realiza o piscina din tabla zincata cu bani putini si te poti bucura de acealeasi conditii pe care ti le-ar fi oferit una din fibra de sticla.

De ce este acest material o solutie eficienta pentru realizarea acestui tip de proiect?

In primul rand, acest material este unul foarte rezistent si cu o durata lunga de viata. Numele de „zincata” se datoreaza stratului protector de zinc cu care este acoperita si care, aspect foarte important, o protejeaza de actiunea agentilor corozivi ce se regasesc in apa si care i-ar putea provoca ruginirea. Astfel aceasta rezista fara probleme la actiunea apei.

tabla zincata

De asemenea, faptul ca se gaseste sub forma a mai multor grosimi si ca poate fi atat sudata, cat si taiata este un lucru care conteaza. Este important de retinut ca tabla zincata trebuie taiata la rece cu ajutorul ghilotinei si niciodata la cald cu flex, flaca oxiacetilenica etc. Caldura ematat de acestea din urma vor strica stratul de zinc afectand tabla foarte mult.

Mai mult decat atat, chiar daca pare un material dur, tabla zincata are foarte bune calitati de formabilitate, deci se poate plia foarte usor pe dimensiunile piscinei tale!

Acest proiect este unul relativ simplu, pe care il poti realiza chiar tu fara a fi nevoie sa apelezi la specialisti si astfel te vei bucura de etapele realizarii si mai ales, de piscina in sine. Spor la treaba!

Comments Off on Cum se poate realiza o piscina din tabla zincata? Tags:

Author:

This author has published 62 articles so far. More info about the author is coming soon.