De ce sa-ti construiesti o terasa rustica?

May 1, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Terasa rustica este un loc ideal pentru intalniri de familie sau intre prieteni. Marele avantaj al teraselor rustice este usurinta cu care puteti face rost de materiale pentru decoratii.

Terasa poate fi realizata in orice gradina in care exista suficient loc pentru asa ceva. Terasa rustica difera doar ca si aspect si feeling de celelalte terase si cu putina fantezie poate fi realizata foarte usor.

Ce materiale se pot utiliza la terasa rustica?

In primul rand materialele de constructii pentru terasa nu trebuie sa fie speciale, ele pot fi materiale reutilizate sau naturale. Materialele naturale sunt acele materiale ce pot fi gasite din belsug in natura fara sa fie nevoie de o prelucrare speciala, de exemplu pietrele de rau care pot fi utilizate ca si materiale de constructii in acest caz.

Cu totii avem rude sau prieteni la tara, iar in casele vechi de-acolo sunt foarte multe materiale valoroase ce pot fi reutilizate in acest caz. Alegem astfel de obiecte vechi care par fara valoare si de multe ori sunt rupte sau ciobite dar punandu-le intr-o alta ipostaza prind din nou viata.

La terasa rustica avem nevoie tocmai de acest tip de materiale care pastreaza farmecul vremurilor trecute si ne duc cu gandul la casa stramoseasca. Astfel,  roata carutei gasita in pod se transforma in suport pentru ghivece cu flori, oalele ciobite sau galeata ruginita vor putea tine locul ghivecelor.

Plantele in gradina rustica

Formele si materialele rustice aduc un aer  specific acestor terase si este bine sa continuam cu acest stil si la tipurile de flori pe care le plantam in gradina. O gradina cu terasa rustica trebuie sa contina pe cat se poate plante autohtone, flori de camp viu colorate care sa ne aduca aminte de viata de la tara.

Pe langa gard se pot pune tufisuri si arbusti, astfel creand un loc intim in gradina rustica. Plantele autohtone  din gradinile rustice cum sunt arbustii si plantele perene, nu sunt sensibile, ele sunt obisnuite cu iernile lungi si nu necesita foarte multe ingrijiri.

Ca si tipuri de flori e bine sa ramanem la florile de camp, narcise, lacrimioare, margarete, galbenele si hortensii care vor infrumuseta gradina si terasa o lunga perioada din an.

Comments Off on De ce sa-ti construiesti o terasa rustica? Tags: , ,

Author:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.