Exista scurgeri de agent frigorific in AC? Este nevoie de o incarcare cu freon pentru aerul conditionat!

November 11, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Cum se poate gasesi o scurgere in sistemul dumneavoastra de aer conditionat. Sistemul AC al casei dumneavoastra este extrem de important in lunile mai calde ale anului, deoarece va ajuta la mentinerea temperaturii interioare placute si racoroase. Cand au loc scurgeri de agent frigorific este obligatorie o incarcare freon aer conditionat pentru ca altel nu poate produce suficient aer rece si va lasa inferbantati, obositi si transpirati. In plus, veti plati o multime de bani in plus pe facturile de energie, pentru ca AC-ul va functiona in disperare incarcand sa ajunga la temperatura setata in termostat.
Daca nu doriti sa ramaneti in aerul clocotit (la propriu) si irespirabil din cauza temperaturilor ridicate din timpul lunilor fierbinti de vara, este important sa stiti cum sa verificati daca exista scurgeri de freon din sistemul AC de acasa.

Atentie: Contactarea unei companii de reparatii AC este cea mai buna metoda pentru rezolvarea problemelor legate de aerul conditionat, inclusiv cele legate de scurgeri de agent frigorific. Daca nu aveti experienta in ceea ce priveste manipularea si reparatiile AC, nu faceti nimic, pentru ca riscati sa provocati mai multe daune. Va recomandam sa solicitati un profesionist!

Cum sa gasiti o scurgere de agent frigorific in sistemul AC de acasa

1. Detectarea cu agenti colorati
Una dintre modalitatile mai eficiente de a verifica existenta unei scurgeri de agent frigorific in sistemul dumneavoastra de aer conditionat este efectuarea unui test de culoare. Acest proces implica trimiterea unui colorant fluorescent in sistemul AC. Dupa ce are suficient timp sa circule, vopseaua se va prelinge prin orice scurgere care este prezenta.
Apoi, cu o lampa de detectare, puteti verifica aerul conditionat  si puteti stabili pe unde a iesit culoarea. Daca nu aveti timp, bani sau expertiza pentru a executa acest test de verificare, trebuie sa contactati o companie de reparatii care asigura servicii profesionale. Acestia pot efectua acest test cu agenti colorati in siguranta si rapid.

2. Detectarea electronica
O alta metoda utila si directa de detectare a scurgerilor pe care o puteti incerca implica utilizarea unui dispozitiv electronic. Acesta va permite sa scanati componentele de refrigerare din afara gospodariei. Cand se detecteaza o scurgere, acest dispozitiv electronic va emite o alarma usor de recunoscut.
Din nou, daca doriti sa va scutiti de cheltuielile investitiei intr-unul dintre aceste dispozitive, puteti contacta intotdeauna o companie de servicii de asistenta si reparatii AC pentru a efectua acest test.

3. Detectarea azotului
Exista multe teste de detectare a scurgerilor pe care proprietarilor de case si tehnicienilor le place sa le foloseasca, dar testul de detectare a scurgerilor de azot este unul dintre cele mai populare.
Poate costa mai mult decat alte metode, dar ofera rezultate precise, pe care va puteti baza. In primul rand, freonul ramas din sistemul dumneavoastra va trebui sa fie eliminat. Apoi, azotul este pompat inapoi in sistemul AC acasa. Deoarece azotul este mentinut la o presiune mai mare decat agentul frigorific, acesta va produce zgomote sonore in cazul in care sunt prezente scurgeri.

4. Detectarea cu solutie de sapun
Daca intentionati sa va testati singuri instalatia de clima pentru depistarea eventualelor scurgeri de freon fara asistenta profesionala Inoi va recomandam totusi sa apelati la profesionsiti!), una dintre cele mai bune metode de a incerca este testul cu bule de sapun. Acest test este destul de simplu de facut. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati niste sapun cu apa calda. Apoi, va trebui sa amestecati aceasta solutie timp de cateva minute.
Dupa ce a fost amestecat suficient, trimiteti-l prin sistemul dumneavoastra de racire AC.
Daca in sistem exista scurgeri, bulele de aer vor fi vizibile – vor aparea baloane de sapun!

5. Detectarea  scurgerilor de ulei
Atunci cand in sistemul AC este prezenta o scurgere de agent frigorific, uneori se va scurge si uleiul. Este destul de simplu de a fi detectata aceasta substanta, avand in vedere consistenta ei si culoarea inchisa. De asemenea, are un miros puternic, usor de distins, chiar daca sunteti departe de AC.
Daca o zona pierde o multime de ulei, de obicei inseamna ca exista sanse sa existe o scurgere de freon care trebuie reparata imediat. Daca nu aveti manusi de protectie, puteti utiliza si o carpa. Asigurati-va ca este de culoare deschisa, pentru ca eventualele scurgeri de ulei, acesta va fi vizibil.

Detectarea scurgerilor de agent frigorific AC in conditii de siguranta

Existenta de scurgeri de freon in sistemele de aer conditionat poate fi stresanta, deoarece impiedica functionarea aparatului AC la un nivel optim. Cel mai bine este ca instalatia de climatizare sa fie verificata si daca este nevoe, sa se incarce freon in aerul conditionat de catre persoane specializate!

Sursa:incarcare-freon-bucuresti.ro

Comments Off on Exista scurgeri de agent frigorific in AC? Este nevoie de o incarcare cu freon pentru aerul conditionat! Tags: , ,

Author:

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.