Incarcare freon aer conditionat – sfaturi practice

December 15, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Aerul conditionat reprezinta un aparat indispensabil atat pe timpul iernii, cand poate fi setat sa ofere caldura in locuinta, cat mai ales vara cand temperaturile ridicate din aer par de nesuportat. Iar intretinerea sa nu este o treaba atat de usoara pe cat ar putea sa para, incarcarea cu freon a aerului conditionat reprezentand de asemenea un aspect important. De aceea, in general este bine sa stii la ce specialisti sa apelezi care sa te ajute in acest sens.

Sfaturi privind incarcarea cu freon a aerului conditionat

Aer conditionat

Aparatele de aer conditionat, fie ca vorbim despre cele folosite in scop personal in locuinta, fie ca ne referim la cele de tip industrial, necesita o atentie speciala pe tot parcursul anului.

Freonul acestora trebuie incarcat in mod constant, in special dupa o perioada lunga de timp in care aparatul nu a fost folosit sau in cazul in care se constanta faptul ca instalatia pierde din nivelul de freon. Nefolosirea acestuia pe o perioada foarte lunga de timp poate avea ca efect negativ diminuarea eficientei sale, fiind indicat ca aparatul sa fie pornit durate scurte chiar si in timpul sezonului rece.

Nu exista un termen clar stabilit la care sa fie necesara incarcarea aparatului cu freon. Poate exista doar o anumita medie, de aproximativ doi ani, la care in general aceste aparate necesita aceasta operatiune. Insa, este necesara o verificare constanta a acestui aspect deoarece in cazul in care aparatul va functiona avand o cantitate prea mica de freon, exista sanse mari ca acesta sa se strice. 

Totodata, scaderea prea mare a freonului are ca efect si cresterea consumului energiei electrice si, implicit, a sumei de bani pe care tu trebuie sa o acorzi.

Asadar, acest aspect este unul caruia trebuie sa ii acorzi mare atentie pentru a te bucura de o buna functionare a aparatului de aer conditionat.

Cum se intretine un aparat de aer conditionat?

La nivel exterior si din punct de vedere estetic totul este relativ simplu. Constant carcasa acestuia poate fi usor curatata cu ajutorul unor lavete usor umezite. 

Insa in ceea ce priveste detaliile tehnice este indicat sa acorzi mai multa grija. Spre exemplu, este bine sa stii care este cel mai eficient mod de a curata filtrele sale. Sau, faptul ca in perioadele in care nu este utilizat pentru mai mult timp este indicat sa il scoti din priza astfel incat sa eviti ca diverse componente electronice sa sufere in cazul schimbarilor mari de tensiune.

Apelarea la specialisti care sa te indrume in acest sens este cea mai indicata daca iti doresti sa poti utiliza aparatul in conditii bune pentru cat mai mult timp.

Nu uita ca acest tip de aparat necesita o anumita atentie pentru a nu ajunge in situatia de a investi o suma mare de bani pentru repararea sau schimbarea sa. Si, totodata, pentru a incarca cu freon aerul conditionat, dar si pentru alte defectiuni, oricat de minore ar parea, este indicat sa apelezi doar la echipe specializate in acest sens. Astfel vei evita sa ai parte de evenimente neplacute pe durata utilizarii sale.

Comments Off on Incarcare freon aer conditionat – sfaturi practice Tags: , ,

Author:

This author has published 84 articles so far. More info about the author is coming soon.