Mobila pentru dormitor -care sunt criteriile pentru a o alege?-

August 3, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Dormitorul este acea incapere din locuinta care poate fi considerata acel spatiu intim si personal, locul unde ne petrecem o perioada mare de timp si unde au acces foarte putini oameni.  Acesta este si motivul pentru care are o mare importanta  modul in care alegi un anumit mobilier de dormitor deoarece trebuie, datorita felului in care este amenajat, sa creezi un mediu armonios si relaxant.

Dormitorul este acel spatiu unde ai depozitate cea mai mare parte a lucrurilor personale, fie ca e vorba despre haine, bijuterii sau cosmetice. De aceea, trebuie sa acorzi atentie felului in care ajungi sa o alegi pentru ca spatiul creat sa fie pe cat de eficient, pe atat de practic.

  Care sunt criteriile de alegere a mobilei pentru domitor?

Exista mai multe criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand trebuie sa alegi o noua mobile pentru dormitor, si anume:

  • Confort: acesta este deosebit de important caci fiecare petrece aici o foarte mare perioada de timp, iar in pat se petrece peste 30% din timp. Mobila pentru dormitor trebuie aleasa astfel incat sa poate da senzatia de spatiu intim, dar si sa poti simti ca acesta este locul unde iti incarci bateriile.
  • Eficienta: este extrem de importanta in alegerea mobilei pentru dormitor, caci aici fiind locul unde se pastreaza lucrurile personale, trebuie sa existe suficient spatiu, astfel incat toate lucrurile sa fie organizate eficient.
  • Rezistenta: mobilierul trebuie sa fie foarte rezistent, astfel incat sa nu trebuiasca schimbat o perioada mare de timp, de aceea este important ca acesta sa fie de foarte buna calitate. De aceea, mobila pentru dormitor trebuie sa fie considerata o investitie pe termen lung.

mobilier dormitor

Cum alegem modelul si finisajul mobilierului pentru dormitor?

Pentru inceput, cel mai important este sa se aleaga stilul dorit pentru mobilierul dormitor, insa trebuie tinut cont de faptul ca este necesar ca, o data cu aranjarea acestuia, camera sa ramana aerisita si degajata.

Intr-o incapere, este foarte deranjant ca aceasta sa fie plina de diverse lucruri, iar pentru a se reusi  o echilibrare a eficientei si confortului pe care ni le ofera, fiecare spatiu din incapere trebuie sa fie folosit la maximum.

Inainte de a cumpara mobila pentru dormitor, trebuie ca incaperea sa fie masurata, iar fiecarei piese de mobilier sa ii fie stabilit un anume loc, astfel incat aceasta sa se potriveasca cu dimensiunile dormitorului.

De asemenea, trebuie evitata aglomerarea, lasand suficient spatiu pentru usi si ferestre, dar si pentru fiecare piesa in parte, deoarece in acest fel se reuseste realizarea unei incaperi unde avem posibitatea sa ne relaxam, dar ne si ofera confortul dorit.

Un cuvant de spus il are si alegerea finisajului pentru mobilier, pentru a se putea incadra in stilul personal.

 Cat de important este sa stabilesti bugetul disponibil?

Atunci cand dorim o mobila noua pentru dormitor, de cele mai multe ori tindem sa alegem un model foarte scump, iar mai apoi realizam ca nu ne putem incadra in bugetul stabilit. In cazul in care exista o astfel de situatie, cele mai bune variante sunt, fie sa cumperi piesele pe bucati, fie sa se opteze pentru  plata in rate oferita de unul din magazinele online.

Comments Off on Mobila pentru dormitor -care sunt criteriile pentru a o alege?- Tags: , ,

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.