Perfectionismul iti controleaza viata?

May 21, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie, Comunicate de Presa

Perfectionismul este o suferinta ominprezenta, pe care o tremie din populatie o are. In general, femeile au tendinta de a fi perfectioniste la locul de munca, pastrandu-se la standard cat mai inalte de teama de a fi judicate. Aceasta cautare constanta a perfectiunii, imposibil de atins uneori poate avea consecinte grave, precum depresia, anxietatea sau workaholismul.

Daca va aflati in situatia in care credeti ca perfectionismul va afecteaza locul d emunca si starea de bine in general, poate cateva sfaturi va vor ajuta sa tineti lucrurile sub control.
Greselile din teama. Frica de a face greseli poate duce la exercitarea unei presiuni asupra noastra, fiecare eroare fiind o sursa de dezamagire si chiar furie.

Trebuie sa invatam sa gandim ca fiecare dintre noi face greseli si ca nu este nevoie sa va chinuiti in momentul in care lucrurile nu ies bine. Lupta impotriva obiectivelor este mai mare in momentul in care le setezi bazandu-te pe termeni sau lucruri imposibil de atins.

Daca esti o persoana hipercritica, trebuie sa iti reamintesti ca nimeni nu poate sa fie bun la toate, greselile sunt normale, atata timp cat inveti din ele si nu le privesti ca pe un esec pe care-l repeti la nesfarsit, priveste partea buna a lucrurilor din fiecare experienta si nu lasa erorile sa-ti influenteze motivatia sau starea de spirit.

Perfectionismul poate fi o afectiune sufocanta, insa prin alegerea strategiilor corecte in viata de zi cu zi, puteti minimiza stresul provocat de aceasta, astfel incat sa obtineti lucruile pe care le doriti.

Pentru a putea analiza mai bine de ce lucrurile nu au functionat asa cum te asteptai, scrie un plan pe hartie si analizeaza ceea ce a determinat un rezultat nefavorabil pentru tine. Invata sa iti controlezi teama in anumite situatii sis a privesti dintr-un alt punct de vedere situatiile care nu se afla in controlul tau.

Cand simti ca unele lucruri nu sunt in regula, nu ezita sa afli si cea de-a doua parere. Cel mai probabil ai interpretat situatia cum nu trebuia sau perfectionismul te-a impiedicat sa vezi realitatea. Unul dintre lucrurile importante atunci cand ne confruntam cu perfectionismul este sa nu incetam sa-I ascultam si pe ceilalti. Fiecare dintre noi are un alt punct de vedere, nu inseamna ca modul in care facem noi lucrurile este si cel corect.

Invatam pe zi ce trece, trebuie doar sa fim deschisi si optimisti cu privire la situatia noastra. Fie ca este vorba de cariera, viata de familie sau de tine insuti, nu lasa perfectionsimul sa-ti dicteze viata, cu toate ca este bine sa fii o persoana organizata, asigura-te ca nu vei trece la extrem.

Comments Off on Perfectionismul iti controleaza viata?

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.