Tavane false, modele care fac o cameră să pară mai mare

May 13, 2019 | Author: | Posted in Casa si Familie

Plafonul fals a încetat să mai însemne, ca în urmă cu câțiva ani, doar o placă de rigips montată peste tavanul normal din locuință. Acum când vorbim de tavane false modele VIP Casa, găsim cu miile. Și nu e un aspect pe care să îl neglijăm dacă ne gândim că primul lucru care atrage privirea într-o încăpere este tavanul. 

Tavanul extensibil intră și el în categoria tavane false, modele găsim pe site-urile de specialitate, dar putem veni și cu propriul model de imagine dacă este la o calitate și rezoluție care să permită acest lucru. 

Mult mai ușor de instalat și la prețuri mult mai accesibile decât tavanele extensibile sunt tavanele false din gips-carton. Ele nu sunt folosite doar pentru recondiționare, renovare sau reconstrucție. Pentru tavane false modele găsim și în cazul construcțiilor noi, pentru că sistemele de tavane au soluții pentru toate cerințele locuințelor moderne. 

Tavanul fals păstrează căldura în casă

Vorbim adesea când analizăm o casă nouă despre elementele de arhitectură, sistemele de lumină, căldură și apă, iar un loc aparte îl ocupă preocuparea pentru izolația exterioară care asigură confortul pe timpul iernii și scade factura la încălzire. Mai există însă o posibilitate de a izola care este adesea ignorată, exact aceste tavane false care sunt atât de decorative în același timp. 

Există două tipuri de tavane false din rigips – cele suspendate și placările ușoare.  În cazul tavanelor suspendate construcția din metal este prinsă direct de acoperiș sau de grinzi. În acest mod se poate regla înălțimea și se poate remedia orice neregularitate a tavanului. În spațiul care se  creează pot fi mascate instalații sau țevi. În plus, materialul folosit poate crește gradul de izolare fonică și confortul termic. 

În cazul placărilor ușoare, structurile metalice pentru plăcile tavanului fals sunt prinse direct de planșeu. Rezultă astfel un spațiu între ele foarte mic, care nu afectează mult înălțimea camerei. Această zonă tampon nu permite însă transferul că căldură atât de ușor. În acest mod costurile la încălzire iarna și răcirea vara sunt mai mici dacă tavanul este placat cu rigips. 

Pe tavane false modele în vogă au fost zonele casetate. E un trend care a revenit în forță anul trecut și care se menține și în 2019. Aspectul de tavan casetat e dat de grinzile care se intersectează. Forma casetelor poate fi dreptunghiulară, rotundă, ovală sau pătrată. Ele conferă încăperii un design mai rafinat, dar în același timp și un aer modern. 

Tavanul fals se potrivește în aproape orice locuință

Nu numai izolarea termică se va îmbunătăți odată cu instalerea tavanelor false casetate. Se va schimba și acustica. Sunetele din casă nu vor mai ajunge la urechile vecinilor, iar dumneavoastră nu veți mai auzi zgomote din casele lor sau din exterior. 

Nu vă faceți probleme dacă vreți tavane false modele casetate că locuința dumneavoastră nu este suficient de modernă pentru un asemenea decor. Cerința de bază este să aibă mai mult de 2 metri și jumătate. Acest decor este potrivit pentru aproape toate stilurile, însă stilului de amenajare clasic i se potrivește cel mai bine. 

Comments Off on Tavane false, modele care fac o cameră să pară mai mare Tags: ,

Author:

This author has published 57 articles so far. More info about the author is coming soon.