Un Carusel pentru atentia bebelusului

May 14, 2018 | Author: | Posted in Casa si Familie

Caruselurile sunt jucarii care au impodobit leaganul copiilor inca din cele mai vechi timpuri. Cele mai importante lucruri pentru un copil de la zero la trei luni,  sunt jucariile care pot fi agitate deasupra patutului, si, aici ne referim la caruseluri, deoarece, el nu poate decat sa vada si sa auda. In primele luni de viata, arata copilului tau o varietate de jucarii si invata-l sa le vada si sa le asculte. Invata-l sa urmareasca aspectul estetic, amplasand un carusel in fata ochilor sai la o distanta aproximativ 30 cm. Caruselul prin miscarile sale rotative dezvolta atat vederea, cat si auzul. Atunci cand alegi o astfel de jucarie, trebuie sa stii ca bebelusul se uita la jucarie din pozitia culcat, acordand atentie designului si actiunii ei mecanice.

Carusel copii

Pana la trei luni, se naste viziunea si auzul copilului. De aceea, distanta ideala este de 30-50 cm pentru. Bilele frumos colorate sunt vazute datorita culorii si a miscarii, iar sunetul il face sa asculte atent. Mai tarziu, pentru a dezvolta abilitatile tactile, pune-i caruselul aproape de maini, pentru ca prin atingere, acesta sa vada diferenta, care poate fi subtire sau groasa, neteda, dura, moale, etc. Un om modern, vede lumea cu ochii complet diferit, dand actiunilor sale un alt sens, insa traditia in sine este un fapt, care a ramas pana in prezent. Si, aici, ne referim la parintii moderni care cumpara un carusel in loc de amulete antice, pe care il fixeaza deasupra patutului pentru bebelusul lor.

Caruselul este util copilului

Stramosii nostri aveau cunostintele lor intuitive, dar acum putem explica prin stiinta necesitatea mobilitatii copilului. Psihologii care studiaza caracteristicile dezvoltarii copilului, explica de ce copilul are nevoie de un carusel mobil. Deoarece acest dispozitiv ajuta la dezvoltarea concentratiei vizuale, auditive si motorii. Pentru nou-nascut, lumea este plina de culoare. Daca caruselul este suspendat la o distanta corecta, copilul poate sa invete sa se concentreze asupra subiectului, sa il monitorizeze, sa distinga forma si culoarea acestuia. La trei luni, copiii incearca deja sa ajunga la jucarie si acest lucru are, de asemenea, un element de dezvoltare vizuala, deoarece copilul cu ochii estimeaza distanta fata de subiect si coreleaza actiunile sale cu ajutorul mainilor.

Cum sa alegi un carusel

Pentru a intelege cum sa alegi caruselul potrivit pentru patut, trebuie sa intelegi care sunt caracteristicile si principalele diferente, ce plusuri are fiecare dintre optiunile disponibile pentru copil. Un bun carusel trebuie sa indeplineasca intai cerintele generale ale unei jucarii de calitate. Cerinta principala se refera la siguranta copilului. Fixarea dispozitivului de marginile patutului este obligatorie, iar toate celelalte dispozitive de fixare nu trebuie sa provoace ingrijorare. Toate materialele prezente in detaliile caruselului, trebuie sa fie de inalta calitate si sa nu includa mirosuri. Elementele jucariei nu ar trebui sa aiba defecte externe si functionale. Restul recomandarilor se refera deja la optiuni specifice. Deoarece nu este usor sa gasesti un carusel pe gustul tau,  poti intra in magazinul online si poti comanda un carusel asa cum ti-l doresti pentru copilul tau, alegand culoarea si modelul. De asemenea, poti alege din catalogul online un carusel gata realizat.

Comments Off on Un Carusel pentru atentia bebelusului Tags: , , ,

Author:

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.