Cat de multumit esti de locul de munca?

June 5, 2018 | Author: | Posted in Comunicate de Presa

Esti multumit sau nemultumit? Fii sincer cu tine! Te grabesti cu entuziasm sa ajungi la munca sau te lupti in fiecare dimineata sa ajungi pentru o alta zi de munca? Care este nivelul tau de satisfactie din punct d evedere profesional? Este mare, mic sau moderat? Cea mai mare parte a tmpului o petrecem la munca, deci este destul de important sa fii multumit de ceea ce faci in fiecare zi.

1. Sarcini repetitive va vor face sa va plictisiti
Repetarea acelorasi activitati zilnic va face munca prea usoara si va induce si plictiseala. Veti incepe sa aveti ganduri negative cum ar fi: “aceasta slujba e sumbra” sau “Imi pierd timpul si abilitatile”. Fara indoiala, veti incepe sa pierdeti interesul pentru slujba dvs. Crezi ca treaba ta e prea usoara?

2. Micro-managementul este periculos
Daca seful tau se uita intotdeauna peste umar, esti micro-gestionat. In timp ce micro-managementul poate fi bun din perspectiva unui angajator, acesta poate fi periculos pentru dumneavoastra. Cum? Veti inceta sa va ganditi singur si veti deveni dependenti de conducere pentru raspunsuri. De asemenea, va veti simti mai putin motivat sa participati la munca deoarece nu puteti exercita autonomie la locul de munca. Sunteti micro-gestionat?

3. Lipsa de apreciere va duce la performante slabe
Un raport din 2017 arata ca majoritatea lucratorilor isi demisioneaza din locurile de munca datorita lipsei de apreciere. Daca nu va simtiti apreciati, performanta dvs. va fi de slaba calitate. Veti lipsi entuziasmul si nu va veti simti imputernicit. Chiar si un simplu “multumesc” de la angajator si de la colegii dvs. va poate lamuri spiritul. Credeti ca contributia dvs. a fost recunoscuta sau apreciata?

4. Invatarea si dezvoltarea Iti vor spori satisfactia la locul de munca
Invatarea si dezvoltarea iti vor spori eficienta, eficacitatea si satisfactia profesionala. Veti deveni imputerniciti si motivati sa faceti bine. Mai mult, pentru a deveni un expert in ceea ce faceti, aveti nevoie de instruire si dezvoltare personala. Lipsa de formare va va face sa stagnati. De asemenea, veti fi ignoranti cu privire la noile evolutii din domeniul ales. Firma dvs. promoveaza invatarea si dezvoltarea?

5. Un loc de munca care nu are respect nu este armonios
Armonia nu exista intr-un loc de munca unde exista o lipsa de respect. Nerespectarea la locul de munca este periculoasa pentru sanatatea ta. Nivelul dvs. de stres va creste daca petreceti 8 ore zilnic intr-un mediu ostil si lipsit de respect. Te simti respectat la locul de munca?

6. Comunicarea constructiva
Fie negativa, fie pozitiva, este important sa primiti feedback constructiv. Acest lucru va va oferi o mai buna intelegere a ceea ce se asteapta de la dvs. si a zonelor pe care aveti nevoie sa le imbunatatiti. Cu toate acestea, daca primiti feedback neconstructiv, va veti simti demotivat. Sunteti multumit de feedbackul pe care il primiti?

7. Banii nu mai sunt factorul # 1 de satisfactie a locului de munca
De obicei, atunci cand cineva se gandeste la satisfactia profesionala, banii sunt primul lucru care iti vine in minte. Cu atat de multe optiuni disponibile, unii oameni nu sunt dispusi sa-si sacrifice fericirea pentru un salariu imens.

Acestea sunt doar cativa dintre diferitii factori care constituie satisfactia profesionala. Indiferent daca satisfactia dvs. la locul de munca este scazuta, moderata sau ridicata, depinde de dumneavoastra sa exercitati controlul. Aveti puterea de a face acest lucru. Daca va simtiti nemultumiti, gasiti un loc de munca care va va face fericiti sau veti incerca sa obtineti satisfactia de la cel pe care il aveti. In cele din urma, satisfactia profesionala va poate oferi un sentim

Comments Off on Cat de multumit esti de locul de munca?

This author has published 25 articles so far. More info about the author is coming soon.