Ce să facem și ce să nu facem cu un aparat de aer condiționat?

November 15, 2018 | Author: | Posted in Comunicate de Presa

În mijlocul verilor toride cu toții încercăm să ne ascundem de caniculă, iar cea mai bună soluție este de departe achiziționarea unui aparat de aer condiționat. Mai apoi pentru a putea fi folosit cum se cuvine, acesta trebuie și montat. Lucru, care trebuie făcut cel mai bine de către o firma de profesioniști în Instalare aer condiționat pentru a nu avea parte de surprize mai tarziu.

Cum decurge procedeul de intalare a aerului condiționat?

Firme de Instalare aer condiționat sunt numeroase iar cu puțină atenție putem găsi în București una serioasă și cu prețuri accesibile. Cu o programare în prealabil montajul aerului condiționat va fi efectuată de către profesioniști, conform dorințelor clientului. Echipele vin dotate cu scule și materiale specific frigotehniei iar montarea aparatelor de aer condiționat se face prin vidarea traseului frigorific la sfarsit, folosindu-se pompa de vacuum. Se fixează suporții exteriori, apoi se racordează traseul frigorific, se montează unitatea internă și cea externa și se videază traseul.

Dacă este necesar, firmele de instalare aer condiționat oferă și servicii de reparații, curățare și întreținere aer condiționat.

În ceea ce privește consumul de energie, un montaj corect al aerului condiționat ne scutește și de o factură ridicată la curent.

Aerul condiționat, temperatura necesară și adevărul despre problemele de sănătate

Este chiar atat de dăunător aerul condiționat precum se spune?

Răspunsul este atat da cat și nu.

Conform cercetătorilor, aerul dintr-o încăpere, cu sau fără aer condiționat, este de cel puțin 10 ori mai poluat decat cel de afară. De aici apar și durerile de cap, tusea și răceala. Astfel, este indicat să folosim un aer condiționat de calitate conform cu standardele, pe care să îl curățăm la timp  și să îl păstrăm într-un mod igenic.

Unul dintre avantajele folosirii unui aparat de aer condiționat este faptul că ne putem alege temperatura și umiditatea pe care ni le dorim în încăpere. Care este însă temperatura optimă, încat aerul condiționat să nu devină dăunător? Ideal ar fi ca diferența dintre temperatura din exterior și cea din încăpere să fie cat mai mică iar temperatura optimă ar trebui să se situeze undeva între 22 și 24 de grade. În același timp, penru a evita posibilele probleme de sănătate nu este indicat să ne poziționăm chiar în dreptul jetului de aer. Astfel, este necesar ca aerul condiționat să fie montat in poziția și locul corect din cameră pentru ca jetul de aer rece să fie resimțit treptat.

Folosirea corectă și întreținerea aparatului de aer condiționat

Odata montat, aerul condiționat trebuie și igenizat cel puțin odată pe an pentru a evita ulterioarele probleme de sănătate cat stricarea aparatului.

Diagnosticarea periodică trebuie să includă verificarea presiunilor sistemului de răcire. Spălarea si curățarea condensatorului, testarea amperajului al compresorului, gresarea motoarelor ventilatorului, verificarea părților mobile și constatarea eventualelor defecte este indicat să fie executate tot de către o echipă de specialiști în istalarea de aer condiționat.

În concluzie, un aer condiționat de o calitate corespunzătoare montat, utilizat și curățat corect este necesar și va aduce cu siguranță un plus de aer curat în cămin atat timp cat este folosit cu măsură.

Sursa: www.home-clima.ro

Comments Off on Ce să facem și ce să nu facem cu un aparat de aer condiționat? Tags: , ,

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.