Cele mai mari 3 greseli pe care le includem in CV

June 25, 2018 | Author: | Posted in Comunicate de Presa, Sfaturi

Este un fapt cunoscut acela ca, adesea, recrutorii petrec aproximativ sase secunde pentru a scana vizual un CV inainte de a decide daca il pastreaza sau nu pentru programarea unui eventual interviu. Daca CV-ul tau are la dispozitie doar cateva secunde pentru a capta atentia factorilor de decizie, trebuie sa fii siguria ca vei evita oricare dintre greselile care il pot trimite in teancul de formulare respinse. Iata trei astfel de greseli care sunt incredibil de comune, dar usor de remediat:

Concentrarea tuturor aptitudinilor pe prima pagina a CV-ului

Pare perfect logic sa incercati sa va imbunatatiti sansele prin concentrarea intregului set de competente in jumatatea superioara a CV-ului, dar trebuie sa rezistati nevoii. Un specialist in resurse umane doreste sa verifice daca puteti profesa in respectivul domeniu de activitate, motiv pentru care va revizui CV-ul pentru exemple concrete ale aptitudinilor tale. Ofera-i satisfactie! Nu ii permite sa isi distraga atentia de la formularul tau!

Dezinteres fata de postul pentru care aplicati

Trateaza-ti CV-ul ca pe o carte de vizita. De fiecare data cand il editati, editati-l complet de sus in jos, avand grija sa il adaptati in mod specific la postul pentru care aplicati. Urmati o abordare structurata pentru a explica fiecare pozitie relevanta. Un flux previzibil invita ochiul sa treaca prin CV cu ritm si interes. Incepeti cu un preview situational care descrie ce s-a intamplat la ultima companie la care ati lucrat, pentru ca angajatarul sa isi faca o idee in privinta aptitudinilor detinute. Organizati CV-ului cu liniute si bullet-uri pentru o citire cat mai facila a acestuia. In cele din urma, furnizati o concluzie a rezultatelor care cuantifica valoarea pe care ati adus-o companiei sau descrie ceea ce ati obtinut cu date concrete.

Omiteti sa includeti o sectiune de profil

Va amintiti de vremurile bune cand faceti din cand in cand o vizita la librarie? Analizai rafturile, scanand fiecare carte si catalogand-o in functie de rezumatul sau care te convingea sau nu sa o achizitionezi. Sectiunea de profil a CV-ului tau trebuie sa indeplineasca aceleasi functii ca si aceste sinopse, spunand specialistului in resurse umane ce plusvaloare poti aduce tu in compania la care aspiri sa te angajezi. De ce mai este atat de importanta aceasta sectiune? Fiindca arata cat de mult te implici si cat de mult iti doresti sa obtii postul respectiv. Tine minte: nu conteaza pentru ce post aplici, ci cat de mult ti-l doresti!

Este posibil ca CV-ul tau sa fie trecut cu vederea si din alte considerente, dar daca ignorati aceste trei greseli, veti obtine rezultate mai putin pozitive. Mai presus de toate, asigurati-va ca abordati procesul de aplicare cu o misiune in minte: aratati valoarea pe care o puteti aduce angajatorilor. In caz contrar, CV-ul tau va fi trecut cu vederea si poate chiar sters din baza de date a companiei.

 

Comments Off on Cele mai mari 3 greseli pe care le includem in CV

Author:

This author has published 36 articles so far. More info about the author is coming soon.