Hidroizolatie terasa – pentru confortul casei

July 29, 2019 | Author: | Posted in Comunicate de Presa

In cladirile private moderne, constructia de terase devine tot mai populara. Ele pot fi localizate in moduri diferite si variaza in functie de marime si de configuratie. Dar indiferent de designul arhitectural al acestei parti a casei si a materialului folosit pentru aceasta, toate au o nevoie comuna. Terasele sunt situate sub cerul deschis, prin urmare, necesita lucrari de hidroizolatie terasa. Tinand seama de climatul tarii noastre, care se distinge prin schimbarile de temperatura si de cele patru anotimpuri, este clar ca amenajarea teraselor ar trebui tratata cu o atentie deosebita.

Hidroizolatia terasei are caracteristici proprii, indiferent de materialul ales pentru baza sa. Deseori, constructia acestei parti a casei nu ia in considerare faptul ca ar trebui sa aiba o panta mica fata de peretele cladirii.

Acest lucru elimina apa stagnanta pe podea. In caz contrar, umiditatea va incepe sa patrunda nu numai in toate fisurile, ci si in interiorul structurii materialului, ceea ce duce la consecinte precum coroziunea si mucegaiul.

Chiar si placile din beton sunt supuse unei distrugeri lente. In plus, ele contin bare metalice de armare, care, sub influenta unui lichid, devin si foarte repede inutilizabile. Si, la inceputul sezonului rece, apa se transforma in gheata si incepe sa izbucneasca literalmente pe suprafata terasei.

Criterii hidroizolatie terasa

Criteriile care sunt luate in considerare in mod necesar la hidroizolatie terasa sunt urmatoarele: nevoia de izolatie de baza, daca nu exista spatiu incalzit sub terasa, puteti economisi bani pe un strat de polistiren expandat. Insa, stratul de impermeabilizare elastic, care este montat deasupra sapei de ciment, izoleaza bine impotriva scurgerilor de apa la nivelul inferior. 

Metode de hidroizolatie terasa 

Problemele la terase apar in toamna si iarna, atunci cand nu este posibila o reparatie completa. Ca masuri de urgenta se aplica materiale hidroizolante lichide: amorsa bituminoasa pe baza de bitum solvent cu un grad ridicat de aderenta la orice tip de suprafata. Astfel de compozitii se apropie bine de gaurile si crapaturile mici. Puteti aplica compozitia in mai multe straturi direct pe vechea acoperire, care poate fi din beton sau tigla.

Bitum filerizat sau emulsii si masticuri bituminoase pentru aderenta membranei bituminoase, care inchide o suprafata mare a bazei actuale. Exista membrane cu un strat lipicios care nu necesita incalzire. Hidroizolatia rapida a terasei iti va permite sa amani reparatiile pana in sezonul cald. 

Materiale pentru lucrari: produse finite pentru hidroizolatie 

Atunci cand alegi materiale pentru hidroizolatie terasa, se recomanda selectarea produselor dintr-o singura linie a aceluiasi producator. Pregatirea stratului suport inaintea aplicarii hidroizolatiei si termoizolatiei din terasa prin aplicarea unui strat de amorsa bituminoasa pe baza de bitum solvent. Materialele moderne pentru hidroizolatie terasa se aplica pe sape de ciment si substraturi din beton. 

Membrana izolatoare de vapori si condens

Intr-o casa particulara, mai ales daca terasa se invecineaza cu camera de zi, este mai bine sa instalezi folie lisa cu rol de impermeabilizare si bariera contra vaporilor anticondens. Aceasta se aplica pe suprafata orizontala si verticala cu intoarcere pe aticul terasei. Materialul este folosit cu o marja de iesire a stratului pe peretele intregii suprafete a terasei.

Comments Off on Hidroizolatie terasa – pentru confortul casei Tags: , ,

Author:

This author has published 64 articles so far. More info about the author is coming soon.