Sfaturi pentru a vorbi cu incredere in fata unei multimi

November 20, 2018 | Author: | Posted in Comunicate de Presa, Sfaturi

Limbajul trupului reflecta nivelul de frica pe care oamenii il au in privinta vorbirii publice, teama de expunere, frica de respingere, teama de critici, de ridicol, de umilire sociala sau profesionala. Aceste temeri pot sa nu fie rationale, dar sunt foarte reale si pot declansa un sentiment de vulnerabilitate.

Cu totii trecem prin aceste sentimente si din aceasta cauza ajungem sa ne pierdem in fata multimii. Iata cheile pentru a gasi curajul de a vorbi in fata celorlalti in moduri care castiga respect si care imbunatatesc rezultatele pentru ambele parti.

1. Stabiliti-va intentia

Aflati clar despre intentia fata de oamenii carora urmeaza sa le vorbiti. Retineti ca vorbirea dvs. nu este despre a va demonstra stralucirea, a castiga fani, a transmite ceva “corect” sau ceva “gresit”. Este vorba despre a face lucrurile mai bune.

Daca cuvintele dvs vin numai din mandrie, aroganta sau ego, cu siguranta vor declansa o reactie in public care nu va vor servi cauza. Daca obiectivul dvs principal este doar sa castigati fani, atunci ego-ul dvs. va va submina autenticitatea.

2. Renuntati la informatii inutile

Nu va complicati. Oamenii pot digera atat de multe informatii. Care este mesajul de baza pe care doriti ca oamenii sa si-l aminteasca si care sunt principalele actiuni pe care doriti sa le transmiteti? Inlaturati informatiile inutile si nu va coplesiti publicul. Veti pierde rapid atentia. Mai putin este mai mult.

3. Legati-va de povestiri personale

Oamenii isi aduc aminte de povesti, nu de statistici. Daca discutati doar despre stiinta, oamenii uita punctele cheie din discutia dvs. Impartasiti povestiri despre dvs sau despre ceilalti, infuzand umorul si asigurati-va ca povestirile sunt relevante si transmit mesajul dvs. de baza.

4. Fiti autentic

Inainte ca oamenii sa decida ce gandesc despre ce aveti de spus, ei decid ce cred despre dvs. Fiti sigur ca nimeni nu o sa isi construiasca o parere buna despre cineva care se afiseaza ca fiind plin de stralucirea lui.

Oamenii vor sa stie omul, nu eroul. In consecinta, ne conectam cu altii mult mai adanc prin vulnerabilitatile noastre decat prin victoriile noastre, mai mult prin povestile noastre despre greseli si dezamagiri decat povestile noastre despre cum am obtinut gloria.

Impartasiti-va calatoria, dar echilibrati-va punctele culminante cu momentele slabe, succesele cu esecurile. Acest lucru nu contrazice importanta detinerii valorii dvs. Pur si simplu inseamna a vorbi cu umilinta, curiozitate si autenticitate.

5. Abordati o atitudine potrivita

Schimbati-va postura astfel incat sa stati drept. Luati cateva respiratii profunde si conectati-va cu solul de sub picioarele voastre. Zambiti cu ochii, pe masura ce faceti contact vizual cu ceilalti. Vorbiti cu un ton calm care va dezvaluie respectul fata de ceilalti si dorinta sincera de a fi prezent la acea intalnire. Daca exista ceva ce doriti sa spuneti, tineti minte ca in sala existe oameni care au nevoie cu adevarat sa auda.

Comments Off on Sfaturi pentru a vorbi cu incredere in fata unei multimi

Author:

This author has published 36 articles so far. More info about the author is coming soon.