Afla mai multe despre cum se desfasoara o endoscopie

April 23, 2019 | Author: | Posted in Constructii

O astfel de endoscopie care de multe ori poate fi digestiva superioara sau inferioara este folosita pentru a explora interiorul anatomiei umane. De pilda, in cazul celei superioare, specialistii analizeaza in amanunt interiorul stomacului, esofagului dar si al duodenului cu ajutorul unei unelte specializate care se numeste endoscop.

Mai multe detalii despre unealta de baza folosita la endoscopie

Asa cum spuneam anterior, endoscopul este unealta pe care se bazeaza intreg procesul numit endoscopie. Acest instrument este de fapt unul de mare precizie cu dimensiuni reduse, subtire si foarte flexibil care are la unul din capete o camera menita sa transpita imagini in direct si in timp real din interior.

Acest dispozitiv este introdus prin intermediul cavitatii bucale pana in zona de interes unde urmeaza a fi captate imagini ce urmeaza a fi analizate.

endoscopie

Bine de stiu este si faptul ca acest tip de investigatie este lipsita de dureri si foarte rapida durand aproximativ 3-5 minute. Pe tot parcursul procesului respiratia pacientului nu va fi nici obturata si nici impiedicata in vreun fel. Singurul disconfort posibil ce poate avea loc in acest timp este o senzatie de voma care oricum este contrata de efectele anastezicelor sub forma de spray.

In cele mai multe cazuri este folosita xilina deoarece este cea mai eficienta in combaterea senzatiilor de genul.

Ce avantaje aveti daca faceti o endoscopie?

Dintre toate tipurile de investigatii pe care le puteti face pentru a analiza mai indeaproape zone precum esofagul, stomacul sau chiar duodenul. O astfel de endoscopie de tip superior digestiv este cea mai precisa in diagnosticarea leziunilor de pe tot interiorul tubului digestiv sau chiar prezicerea unor probleme ce urmeaza sa afecteze aceste zone.

Doar prin acest tip de investigatie puteti vedea in mod sigur daca suferiti de hemoragii, inflamatii sau chiar ulceratii ce pot indica alte probleme mai grave precum hernia hiatala sau chiar ciroza hepatica. Fata de radiografia pe baza de bariu, acest tip de investigatie poate vedea si alte categorii de leziuni care nu ar fi putut fi vizibile in cazul primului tip de examinare.

Unde putem face o astfel de investigatie intr-un mod profesionist?

O endoscopie poate fi facuta in cadrul oricarui laborator care are aceasta specializare. Un bun exemplu in acest sens ar putea fiĀ  clinica Romgermed din Bucuresti. Ei furnizeaza astfel de investigatii intr-un mediu profesionist cu medici bine pregatiti si cu experienta in domeniu.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest tip de examinare puteti accesa urmatorul link: https://clinicaromgermed.ro/endoscopie/

Comments Off on Afla mai multe despre cum se desfasoara o endoscopie Tags: ,

Author:

This author has published 49 articles so far. More info about the author is coming soon.