Care produse sunt materiale de constructii si de unde le poti achizitiona?

February 14, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Ce sunt aceste materiale de constructii?

Cand vorbim despre materiale de constructii ne referim de fapt la la o gama variata si vasta de piese si componente ce contribuie la procesul de construire care poate fi in scopul ridicarii unei case, unui bloc, unui mall, unui monument, etc.

Dupa compoenta lor, acestea pot fi:

  • Din diferite tipuri de lemn;
  • Din caramida sau BCA;
  • Produse cimentoase sau din gips;
  • Din diversi compusi chimici;
  • Etc.

Dupa rolul lor acestea pot fi pentru:

  • Izolatie contra temperaturilor (termoizolatie);
  • Izolatie impotriva apei si umiditatii (hidroizolatie);
  • Zugravit (cu rol mai mult estetic);
  • Etc.

Ai nevoie de cunostinte in domeniu pentru a utiliza materiale de constructii?

Avand in vedere ca formele, intrebuintarile, compozitiile si starea acestor materiale de constructii sunt extrem de diverse, acestea necesita un minim inventar de cunostinte cu privire la domeniul respectiv.

Mai exact, daca se afla intr-o stare prima ce necesita prelucrarea de catre individ dupa cumparare in ideea de a fi folosite acestea vor necesita si un anume nivel de cunostinte mai ridicat, daca produsele sunt intr-o forma finita ce necesita doar aplicarea sau instalarea, acestea vor necesita un nivel de aptitudini si cunostinte mai scazut.

materiale de constructii

materiale de constructii

Unde utilizezi materiale de constructii?

Evident, dupa cum indica numele, putem intalni materiale de constructii preponderent in santierele de lucru, dar nu numai. Aceastea pot fi utile chiar si in cazul unei mici renovari in cadrul unei micute locuinte sau chiar atunci cand doriti sa redati un aer proaspat in materie de design interior sau exterior.

In concluzie, fie ca vorbim despre implemantarea unor proiecte arhitecturale mari precum blocuri de locuinte ,cladiri inalte de blocuri, etc., fie ca ne raportam la un nivel minimal la simplele renovari sau la zugravirile de rutina, aceste produse pot fi regasite si recunoscute la tot pasul.

De unde poti achizitiona materiale de constructii?

Exista nenumarate branduri ce detin magazine si comercializeaza materiale de constructii in toata tara insa nu toate sunt de incredere. De asemenea, nu de mult a fost implementat un nou tip de magazin ce vinde aceste produse in online, sub forma traditionala comanda-livrare.

Un astfel de magazin online (caracteristica indicata chiar de slogan – „constructii si renovari online”) este Mesteru` Manole, platforma digitala specializata in constructii, cu o varietate larga de produse ce includ: caramida si bca, materiale pentru imorejmuiri si panouri, fier beton, sarma si cuie, adezivi, cofraje, gleturi, ipsos plati Tego, placi OSB etc.

De altfel, inafara de site-ul respectiv acestia mai pot fi contactati si prin email la office@mesterumanole.ro sau telefonic la 0746205195.

Comments Off on Care produse sunt materiale de constructii si de unde le poti achizitiona? Tags:

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.