Ce este tabla decapata si cum se realizeaza aceasta?

June 10, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Tabla decapata este acel tip de tabla care se obtine prin intermediul laminarii la rece. Materialul folosit este otelul care prin intermediul laminarii la rece va avea o grosime cu mult mai mica. Astfel se ating grosimi mult mai stricte, daca ar fi sa comparam cu rezultatul obtinut prin laminarea la cald.

Tabla decata – proces de fabricare

Prin intermediul unui proces modern, si anume laminarea la rece, se poate obtine ceea ce este cunoscut sub numele de tabla decapata. Materialul folosit in cadrul acestui produs este otelul. Folosind o rola speciala, acest otel va fi rulat si presat de mai multe ori.

tabla decapata

Acest proces continua pana in momentul in care producatorii obtin grosimile dorite. Iar la final, unul din cei mai importanti pasi este acela de aplicare a unei pelicule uleioase. Aceasta va juca un rol important in protejarea tablei decapate de actiunea agentilor corozivi care in timp ar duce la ruginirea materialului.

De mentionat este faptul, ca aceasta pelicula protectiva poate fi cu usuinta indepartata la nevoie cu ajutorul unor solventi speciali.

Cele mai importante 3 proprietati sunt:

Tabla decapata are trei proprietati principale:

 1. electromagnetice
 2. formabilitate
 3. sudabilitate

Aceste trei proprietati de mare interes pentru cei din domeniul constructilor, impreuna cu calitatea superioara a suprafetei tablei decapate si cu buna precizie dimensionala a acesteia, fac din tabla decapata solutia ideala pentru realizarea proiectelor din domeniul constructiilor. Folosind acest material se pot construi spre exemplu aparate electronice, electrocasnice si alte elemente ce la final vor ramane vizibile.

Specialistii in domeniu privesc tabla decapata cu mare interes si datorita rezistentei acesteia. Materialul din care este confectionata este atat rezistent, cat si usor de modelat in functie de necesitati. De asemenea, acest tip de tabla poate fi cu usurinta sudata si taiata daca este necesar si in acelasi timp isi va pastra in coninuare proprietatile.

Principalele aplicatii in cadrul carora se utilizeaza tabla decapata

Tabla decapata are o gama larga de aplicatii printre care putem aminti:

 • piese pentru automobile;
 • piese de mobilier;
 • piese pentru masini agricole;
 • panouri;
 • industria publicitara;
 • rafturi pentru depozitare;
 • parapeti pentru autostrazi;
 • anumite confectii metalice.

La Mesteru Manole gasiti acest material la un pret foarte avantajos

Daca doriti achizitionarea de tabla decapata puteti apela cu incredere la Mesteru Manole care comercializeaza online pe langa tabla decapata, o gama larga de produse din diverse categorii. In cazul in care aveti nevoie de ajutor, Mesteru Manole va pune la dispozitie o linie de consiliere de specialitate. Totul pentru a va putea ajuta sa construiti orice va doriti!

Comments Off on Ce este tabla decapata si cum se realizeaza aceasta? Tags:

Author:

This author has published 62 articles so far. More info about the author is coming soon.