Ce inseamna hidroizolatia unei terase?

October 11, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Ploile abundente din sezonul ploios duc la scurgeri de pe terasa si pereti. Majoritatea oamenilor sunt ingrijorati de scurgeri iritante ale acoperisului, care distrug continutul cladirii si au efecte adverse asupra sanatatii locuitorilor casei. Hidroizolatia terasei a fost intotdeauna o rezolvarea pentru problema scurgerilor.

Metodele moderne de impermeabilizare au schimbat industria constructiilor de-a lungul anilor. Tehnicile de hidroizolatie eficiente au inlocuit vechile procese conventionale de hidroizolatie cu noi solutii de impermeabilizare actualizate si mai eficiente.

Exista doua metode de impermeabilizare

Tehnici de impermeabilizare flexibile cu membrana: 

       Putem folosi tehnici de hidroizolatie pe baza de membrana pentru impermeabilizarea teraselor, gradini.

Tehnici de impermeabilizare pe baza de silicon: 

  • Produse substante chimice de impermeabilizare pe baza de silicon creeaza o bariera si impiedica formarea suprafetei apei. Totusi, astfel de substante chimice nu sunt bune pentru apa statica, deoarece cristalele de silicon se distrug daca se aplica presiune continua a apei.

Impermeabilizarea permanenta include toate serviciile de hidroizolatie, cum ar fi umplerea fisurilor, scurgeri de baie si tavan, impermeabilizare la terasa.

Hidroizolatia previne curgerea de apa libera de la suprafata. Impermeabilizarea la terasa este ceva pe care ar trebui sa-l faca fiecare cladire individuala. Intrucat in ​​timpul ploilor, acoperisul este partea cea mai afectata a unei cladiri, duce adesea la scurgeri prin terasa care provoaca umezeala severa si strica aspectul vopselelor interioare.

Impermeabilizarea teraselor plate este o problema dificila in constructia cladirilor, in principal deoarece suprafetele sunt plane. Aceasta inseamna ca apa nu poate fugi rapid de structura si se va deplasa lent sau se va acumula deasupra suprafetei, creand astfel oportunitati de scurgere.

In plus, aceste suprafete plane necesita gropi sau gropi de colectare pentru ca apa sa curga inainte de a intra in conductele de drenare verticale, ceea ce constituie o alta sursa excelenta de scurgeri.

Cel mai bun mod de a impermeabiliza o terasa plata este sa folosesti o membrana de impermeabilizare. Acesta este un strat subtire de material impermeabil care este continuu si nu ofera nicio cale de intrare a apei in structura.

Membrana este asezata deasupra placii structurale.

Hidroizolatie terasa

Pe partea de sus a membranei, este asezat un material de umplutura. Materialul de umplutura este necesar pentru a da o panta finisajului terasei. Aceasta panta se indreapta spre prizele de scurgere.

Stratul final este finisajul. Aceasta poate fi o tigla sau o piatra sau orice material care poate rezista in conditii de exterior. Finisajul si straturile de umplere in sine nu contribuie la hidroizolatie.

Zonele critice

Zonele critice din impermeabilizarea membranei – zonele in care este probabil sa esueze – sunt putinele zone in care membrana nu este continua. Acest lucru se produce la orificiile de evacuare, numite si gropi de scurgere, unde apa se colecteaza inainte de a curge in conductele de scurgere.

Daca apare o defectiune, aceasta nu poate fi usor rectificata, deoarece membrana nu este accesibila. Prin urmare, pentru a remedia o defectiune, lucratorii de constructii vor trebui sa desprinda finisajul podelei si materialul de umplere, sa repare sau sa inlocuiasca intreaga membrana si sa repuna straturile superioare.

Comments Off on Ce inseamna hidroizolatia unei terase? Tags: ,

Author:

This author has published 70 articles so far. More info about the author is coming soon.