Ce reprezinta imbunatatirea terenurilor si care sunt cauzele de utilizare necorespunzatoare ale terenurilor?

March 7, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Terenul are, in mod obisnuit, o viata nedeterminata, insa multe dintre lucrurile pe care le faceti pentru imbunatatire teren se uzeaza treptat. Ca atare, unele dintre aceste imbunatatiri pot fi depreciate.

Teren si amortizare

O mare parte a complexitatii in determinarea imbunatatirilor terenurilor care pot fi depreciate si care nu pot fi, este faptul ca terenul in sine nu este amortizabil. Deprecierea este un instrument contabil pentru a simula deteriorarea treptata a activelor pe masura ce acestea imbatranesc. Terenul nu se deterioreaza, deci nu poate fi depreciat. Sa ne uitam la un oras care este un excelent exemplu al acestui lucru. In timp ce cladirile s-au deteriorat in timp, terenul de baza este inca acolo.

Imbunatatiri ale terenurilor

Imbunatatire teren

Doar ceva ce faceti pe o bucata de pamant este o imbunatatire. Imbunatatirile care exista in beneficiul terenului in sine nu sunt amortizabile, deoarece terenurile pe care le imbunatatesc nu sunt amortizabile. Cu toate acestea, imbunatatirile care ajuta terenul sa serveasca alte scopuri sunt de obicei. Un exemplu bun este imbunatatirea terenurilor care permit adaugarea de cladiri, cum ar fi instalarea de borduri si strazi. Terenul nu are nevoie de acele imbunatatiri, dar cladirile ridicate pe el, fac ca ele sa fie amortizabile in masura in care sustin constructia.

Degradarea terenurilor este cauzata in primul rand de utilizarea necorespunzatoare a terenurilor. Rezulta ca o examinare a cauzelor abuzului este esentiala daca gasim solutii durabile pentru degradarea la nivel continent.

Evaluarea resurselor funciare

Chiar si in cazul in care informatiile sunt deja disponibile, in special in ceea ce priveste solurile si clima, alte aspecte pot necesita realizarea de sondaje 

In acest stadiu, planificarea utilizarii terenurilor intra in sine. Odata ce s-au acumulat suficiente date, devine posibila identificarea zonelor vulnerabile la degradare. Acestea pot fi zone prioritare pentru reabilitarea terenurilor. Modul este apoi deschis la ceea ce poate fi cel mai important pas in ansamblul analizei – o investigatie a motivelor pentru care terenul este folosit in mod abuziv in aceste zone.

Identificarea cauzelor de utilizare necorespunzatoare a terenurilor

Cel mai dificil, dar cel mai important pas al intregului proces este identificarea factorilor pentru a inversa procesul de degradare a terenurilor si pentru a imbunatati utilizarea terenurilor. 

O varietate de cauze pot fi identificate: cresterea culturii gresite pe terenul gresit; sistemul de proprietate funciara; structura de stabilire a preturilor pentru produsele agricole; subventii; stimulente; taxe; sau chiar legi obisnuite sau obiceiuri sociale Cu toate acestea, chiar si in situatia cea mai grava, in care nu se poate face nici una dintre schimbarile de baza necesare pentru depasirea problemei de baza, este important ca motivele problemelor sa fie intelese. Daca nu faceti acest lucru, puteti pierde mult timp, efort si bani.

Imbunatatirea utilizarii terenurilor

Pe de alta parte, daca se intelege de ce se produce degradarea terenurilor, este posibil sa se introduca treptat si ieftin in sistemul agricol schimbari care vor incuraja fermierii sa utilizeze forme mai durabile de productie si durabilitate.

Comments Off on Ce reprezinta imbunatatirea terenurilor si care sunt cauzele de utilizare necorespunzatoare ale terenurilor? Tags: , ,

Author:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.