Ce sunt si care este rolul peretilor mulati?

October 15, 2018 | Author: | Posted in Constructii

Lucrarile de constructii sau cladirile ce necesita o structura foarte rezistenta si durabila apeleaza din ce in ce mai des la noile tehnologii aparute , mai exact la peretii mulati realizati de Terratest Romania , care sunt de fapt elemente verticale de beton armat turnate direct in pamantul unde se realizeaza constructia.

Acesti pereti mulati sau pereti diafragma pot fi executati in tronsoane de pana la 7 metri lungime si pot avea grosimea intre 0.40 si 1.50 metri si adancimi de pana la 70 de metri. Acesti pereti reprezinta de fapt o structura de rezistenta necesara in cazul unor excavatii adanci si dificile sau atunci cand exista anumite situatii neplacute cand apa subterana creeaza probleme.

Care este procedura de executie a acestor pereti mulati?

Acesti pereti mulati pot fi executati cu ajutorul unor suspensii bentonitice, iar procedura in sine presupune excavarea unor santuri inguste care apoi se umplu cu un fluidde foraj. Pentru santuri sunt folosite cupe mecanice grele cu greutati cuprinse inre 5 si 23 de tone si cu o deschidere cuprinsa intre 2.60 si 4.20 metri

Pereti-mulati.

Betonita este un fluid cu o densitate variabila ce permite ca, atunci cand este folosita pentru umplerea panourilor de perete mulat, lucrarile sa fie finalizate fara a exista riscul unei surpari a terenului din jurul constructiei.

Santurile sunt umplute cu bentonita datorita unor pompe care pornesc din rezervoarele aflate in apropiere. Folosindu-se metoda Contractor, este apoi introdus betonul in acele excavatii, cu ajutorul unor palnii si tuburi de betonare. Dupa ce este terminat panoul curent, se pot incepe lucrarile la urmatorul element si se continua in acest mod pana este finalizat tot peretele mulat.

 Cand si unde este utilizat peretele mulat?

Exista anumite situatii speciale cand peretii mulati sunt necesari a fi folositi, mai ales atunci cand vine vorba despre structuri ingropate, precum parcarile subterane, subsolurile ori impermeabilizarea barajelor si a digurilor.

De asemenea, peretii mulati sunt folositi si pentru realizarea zidurilor de sprijin.

In situatiile cand este nevoie sa se construiasca in zone in care solul este foarte instabil sau cand exista un termen limita pentru finalizarea constructiilor, este foarte eficient sa se apeleze la acest tip de pereti ingropati.

Acest tip de pereti de ultima generatie pot fi construiti la adancimi foarte mari, deoarece au o grosime mare, dar si pentru ca pot fi anexati constructiei permanente.

De  asemenea, acest tip de pereti sunt foarte utili atunci cand vine vorba despre constructia subsolurilor, caci, cu ajutorul acestora, se diminueaza sensibil timpul in care lucrarea este finalizataceea ce inseamna ca acestia sunt cea mai recomandata solutie in cazul oricarei structuri cu nivele subterane.

Comments Off on Ce sunt si care este rolul peretilor mulati? Tags: , ,

Author:

This author has published 36 articles so far. More info about the author is coming soon.