Cum sa alegi mana curenta potrivita?

February 10, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Locuinta ta este aproape gata sa fie locuita. Ai trecut de la finisaje si instalatii la amenajarile interioare si ai intampinat o mica dilema. Scarii tale pare sa-i lipseasca ceva. Pentru ca nu iti doresti ca tu sau cei dragi tie sa aveti parte de accidente, trebuie sa iti instalezi o balustrada si o mana curenta din inox potrivita ei. 

Dar nu trebuie sa te gandesti ca este un element strict functional. Din contra, o mana curenta poate transforma imaginea scarii tale si ii poate da un iz elegant sau modern, in functie de preferintele tale. Are un rol estetic de neatins prin alte metode si poate deveni chiar centrul atentiei. Motiv pentru care, e important sa oferi o atentie desavarsita balustradei si mainii curente alese. 

De ce trebuie sa tii cont?

In prezent, iti este pus la dispozitie un amalgam de produse, cat mai diverse si speciale in parte. Dar care e potrivita pentru locuinta ta? Din sutele de modele, de culori si forme diferite, materiale si design, trebuie sa alegi una singura. Te invit sa parcurgi randurile de mai jos pentru a descoperi caracteristicile de care trebuie sa tii cont cand achizitionezi o mana curenta.

  • Dependenta de scari

Una dintre cele mai importante reguli de care trebuie sa tii cont este ca mana curenta e in totalitate dependenta de caracteristicile scarii de care se ataseaza. Curbura, lungimea si alte proprietati ale ei vor tine de cele specifice scarii. 

Inainte de a da o comanda, citeste cu atentie descrierea oferita de producator si asigura-te ca se potriveste cerintelor scarii din locuinta ta. In felul acesta, nu poti avea surpriza neplacuta ca indiferent de cat de mult iti place mana curenta aleasa, aceasta sa nu fie potrivita. 

  • Materialul 

Mainile curente sunt disponibile intr-o varietate de materiale, fie de inox, PVC, lemn etc. Pentru a alege materialul, trebuie sa te asiguri in primul rand ca este unul de calitate. Nu iti doresti ca odata cu trecerea timpului sa fii nevoit sa revii si sa achizitionezi o mana curenta noua. 

Balustrade din inox si lemn

Astfel incat, poti achizitiona direct una din inox sau din lemn de esenta tare. Cele din lemn au o durata de viata lunga si sunt mai atractive din punct de vedere estetic. Dar ai grija, deoarece multe firme reproduc imaginea unui lemn tare din diverse materiale. Poti sa iti dai seama de aceasta confuzie cumparand din magazine fizice specializate.

In plus, alege un material care sa completeze design-ul intregii camere, nu doar pe cel al scarii. Impreuna, imaginea creata trebuie sa fie pe placul tau si sa functioneze bine impreuna. 

Inainte de a plasa comanda, nu uita sa determini de lungimea de care ai nevoie pentru mana curenta. Nu aproxima, ci masoar-o folosind o ruleta sau o banda de masurat. Intinde ruleta pe distanta pe care ai nevoie de mana curenta si noteaza-ti dimensiunile. 

In acest fel, vei sti de cat ai nevoie pentru a completa cursiv intreaga balustrada. Ca o masura de precautie, e recomandat sa aproximezi in plus cu cativa centimetri. 

Comments Off on Cum sa alegi mana curenta potrivita? Tags: , ,

Author:

This author has published 59 articles so far. More info about the author is coming soon.