De ce ar trebui sa alegi vata minerala pentru izolatie locuintei tale?

February 27, 2019 | Author: | Posted in Constructii

In primul si in primul rand, vata minerala este unul din cele mai des intalnite materiale utilizat in sectorul izolatiilor. Acesta este remarcat la nivel mondial pentru proprietatile sale unice. Pe langa izolarea termica, acesta ajuta si la izolarea fonica reducand astfel costurile proiectelor in care este utilizat pe intreaga durata de viata a acestuia.

Acesta este compusa dintr-un material poros ce este alcatuit la randul sau din substante care ajuta la impedicarea transferului termic. De asemenea, acest material mai este cunoscut si subdenumirea de vata de sticla.

Cum se obtine vata minerala?

Acest material termo-izolator se obtine in principal din bazalt. Materia prima este topita si fibrilizata in scopul obtinerii produsului finit numit vata minerala. La finalul procesului este rulata si ambalata in hartie speciala, rezistenta pe care consumatorul poate regasi informatii tehnice cu privire la material.

Cateva dintre aceastea sunt:

  • Grosimea;
  • Producatorul;
  • Denumirea produsului.

vata minerala

Pentru ce este recunoscuta vata minerala?

Vata minerala este un produs ce se remarca printr-o suita de proprietati neimaintalnita in cazult altor materiale de construcii. Principalul avantaj in cazul acesteia, este faptul ca materialul in sine nu mai are nevoie si de un alt strat complementar cu rol de protectie. Acest lucru are impact semnificativ la capitolul economii.

Pe langa rolul sau bine definit, de izolare termica in sensul pastrarii caldurii pe timpul iernii in interiorul locuintelor si a temperaturii cat mai scazute pe perioda verii, acest material poate fi catalogat si ca material ce duce la o antifonare crescuta.

De mentionat este si faptul ca desi are o conductivitate termica si fonica foarte scazuta, aceasta permite schimbul de vapori de aer. Pe langa aceasta, vata minerala nu putrezeste si nici nu reprezinta un material ce poate fi deteriorat de insecte sau rozantoare.

Care sunt motivele pentru care ar trebui sa alegi vata minerala?

Datorita faptului ca este utilizata adesea in interiorul constructiilor (in pereti, tavan, etc), lucru ce necesita o serie de actiuni complementare pentr schimbarea acesteia sau a oricarui material termo-izont, vata minerala reprezinta o investitie pe durata indelungata.

In acest sens, cateva motive concrete pentru care ar trebui sa optati pentru vata minerala sunt:

  • Stabilitatea formei (materialul isi pastreza forma si plasamentul fara a suferi distorsiuni sau schimbari);
  • Performante notabile atat in termo-izolare cat si in izolarea fonica (proprietatile obtinuite in urma procesului de fabricare al bazaltului permit atat retinerea zgomotului cat si al temperaturii);
  • Nu reprezinta un material potentia periulos in cazul unui incendiu(oate cel mai important lucru este ca ofera o doza de siguranta in plus in faptul ca este un material ignifug);
  • Nu retine apa (astfe nu isi schimba forma si nici proprietatile dupa ce se va usca).
Comments Off on De ce ar trebui sa alegi vata minerala pentru izolatie locuintei tale? Tags:

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.