De ce meseriasi e nevoie la o firma de constructii?

February 15, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Un proiect de constructii este o comanda mare si necesita multe persoane diferite cu seturi de calificari diferite pentru al executa. Iata o defalcare a tipurilor de locuri de munca pe care le veti gasi pe un proiect de constructii si de ce fel de meseriasi in constructii este nevoie pentru a duce la bun sfarsit un proiect.

Logo 5oferte

Managerul de constructii

Managerul de constructii este responsabil de supravegherea intregului proiect de la inceput pana la sfarsit. Acesta poate gestiona in mod individual un proiect sau pot colabora cu alti manageri de constructie in functie de amploarea proiectului si de complexitatea acestuia. Ei sunt responsabili pentru planificarea, bugetarea si supravegherea progresului. In timpul procesului de planificare trebuie sa decida ce materiale sa fie folosite, cum sa programeze angajatii si sa creeze un program pentru proiect. Ei trebuie sa mentina o comunicare constanta cu ceilalti de pe proiect, precum si cu clientul. 

Estimatorul

Estimatorul este responsabil pentru estimarea costurilor, a materialelor si a fortei de munca necesare pentru finalizarea unui proiect. Ei trebuie sa fie pe deplin apti pe proiect si sa poata cuantifica proiectul folosind metrici specifici. Ei folosesc software sofisticat de estimare pentru a-i ajuta, dar trebuie, de asemenea, sa comunice cu restul echipei si companiilor din afara pentru a obtine cunostinte despre costurile diferitelor sarcini.

Architectul

Arhitectul este responsabil pentru intelegerea nevoilor clientului si dezvoltarea unei solutii creative. Ei dezvolta planurile creative, comunica planurile altora si supravegheaza executarea lor. Ei trebuie sa fie implicati intr-un proiect, de la inceput pana la sfarsit, pentru a se asigura ca viziunea clientului este implementata corespunzator.

Supervisorul

Supraveghetorul de locuri de munca actioneaza ca un intermediar intre lucratorii de teren si biroul de conducere pentru a asigura o comunicare eficienta. Multi supraveghetori beneficiaza de utilizarea tehnologiei de comunicatii pe dispozitivele mobile care le permit sa eficientizeze aceasta comunicare constanta. In afara de aceasta, sunt responsabili pentru orice probleme sau conflicte care pot aparea intre teren si birou.

Furnizorul de constructii

Furnizorul de constructii gestioneaza fluxul de materiale. Ei trebuie sa fie capabili sa determine ce materiale si echipamente vor fi necesare in orice proiect dat, sa comande aceste materiale si sa gestioneze livrarea la timp. Aceasta persoana trebuie sa fie bine organizata si detaliata pentru a putea urmari fluxul de materiale intr-un anumit program, deoarece deseori lucreaza pentru multe proiecte simultan. Ei colaboreaza indeaproape atat cu furnizorii de materiale, cat si cu companiile, ceea ce implica o comunicare constanta intre parti.

Lucrator constructii

Lucratorii din constructii sunt forta motrice a fiecarui proiect. Odata ce proiectul este planificat, lucratorii se pun pe treava pentru a-l face real. Ei distrug structurile vechi si lucreaza pentru a crea altele noi in conformitate cu specificatiile proiectului. Ei trebuie sa fie in masura sa opereze utilaje grele, sa ridice obiecte mari si sa execute sarcini de constructii tipice. Pe langa cerintele fizice, trebuie sa fie capabili sa inteleaga in mod eficient instructiunile pe care le primesc de la supervizori si sa colaboreze cu alti membri ai echipei.

Inginerul

Inginerii sunt foarte importanti pe un santier si pot fi specializati in constructii, electrice, mecanice, autostrazi. Inginerii utilizeaza tehnologia software-ului pentru a crea planuri pentru proiectele lor si pentru a calatori la locurile de munca pentru a supraveghea implementarea acestora. Ei se intalnesc, in mod regulat, cu altiid in echipa pentru a se asigura ca planurile lor pot fi executate.

Electricianul

Electricianul este responsabil de realizarea conexiunilor electrice intr-o cladire. Aceasta include instalarea cablurilor pentru toate structurile electrice dintr-o cladire si asigurarea functionalitatii acestora. Electricienii trebuie sa fie maestri la depanare. O mare parte din slujba lor include rezolvarea problemelor care pot aparea, ceea ce necesita un nivel ridicat de aptitudini de rezolvare a problemelor si de gandire critica.

 Maistrul

Maistrul este seful muncitorilor din domeniu. El supravegheaza proiectul la fata locului si urmareste calendarul lucratorului si indeplinirea sarcinilor la timp. Maistrul este raspunsul direct pentru orice probleme sau vatamari care apar la un loc de munca. El este, de asemenea, responsabil de personal, inclusiv salarizare, si de multe ori angajarea sau promovarea. 

Sursa: 5oferte.ro

Comments Off on De ce meseriasi e nevoie la o firma de constructii? Tags: , ,

Author:

This author has published 53 articles so far. More info about the author is coming soon.