Despre serviciile Terratest – pereti mulati

June 11, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Este o idee buna sa cunoasteti mai multe lucruri despre peretii mulati Terratest Geotehnic. Acesti pereti mulati sunt elemente verticale din beton armat, ei executandu-se pe tronsoane de pana la 7 metri lungime. Peretii de acest fel se pot executa cu diverse grosimi, cuprinse intre 0.40 si 1.50 metri, dar si adancimi de pana la 70 de metri. Ei au avantajul ca ofera o solutie de sprijinire pentru excavatii adanci, dar si dificile in acelasi timp. Peretii acestia sunt ideali si in cazul in care apa subterana creeaza unele probleme, de aceea ei sunt o solutie excelenta in aceste situatii.

Lucruri de avut in vedere

Pentru a se executa acesti pereti mulati sunt folosite cupele mecanice grele pe cablu, acestea avand niste greutati cuprinse intre 5 si 23 de tone, dar si deschideri cuprinse intre 2.60 si 4.20 de tone. Executia unui astfel de perete se realizeaza la adancimea dorita folosindu-se o suspensie bentonitica. Fluidul acesta de foraj are o densitate variabila, el permitand ca excavatiille sa fie finalziate cu o foarte mare precizie si ca aceste excavatii sa nu declanseze surpari ale terenului din jur. 

Bentonita care este utila in realizarea acestor pereti mulati se introduce in excavatie cu ajutorul pompelor din rezervoarele amplasate in imediata apropiere. Imediat ce s-a realizat excavatia unui astfel de panou de perete mulat, se introduce si carcasa de armatura, ea fiind prevazuta in planurile proiectului. Imediat ce s-a introdus si aceasta, va urma introducerea betonului. Betonarea va fi realizata folosindu-se echipamentul de foraj, precum si alte echipamente auxiliare la fel de utile. In ceea ce priveste lucrarile la urmatorul element, acestea pot incepe imediat dupa terminarea panoului curent. 

Alte lucruri importante

Firma Terratest va ofera niste servicii de o calitate foarte buna, aceasta firma punandu-va la dispozitie niste pereti mulati realizati cat mai bine, acestia fiind pe placul vostru. Firma se foloseste de tehnologia Trench Cutter, aceasta tehnologie fiind special realizata pentru a finaliza astfel de proiecte de anvergura. Trech Cutter este un sistem dee foraj, acesta fiind caracterizat prin circulatie inversa. El este compus dintr-un cadru massiv de otel si doua roti dintate prinse la capatul inferior. 

Rotile acestui sistem se invart in directii opuse, in jurul axelor orizontale a sistemului. Terenul este spart sub cutitele rotilor, iar amestecul de bentonita si bucatile de teren dislocate fiind pompate din tronsonul de perete mulat. Acest material dislocat este dus intr-o instalatie complexa de denisipare, astfel incat materialul sa fie folosit in alte directii. 

Trebuie sa mai stiti ca un sistem de tip Trench Cutter se utilizeaza in multe situatii, acesta fiind unul apreciat. Se va putea utiliza in excavaraea terenurilor cu roci dure, precum si in alte situatii. Un astfel de sistem se mai utilizeaza si in cazul peretilor mulati cu latimi si adancimi mari. El mai poate fi utilizat si in cazul excavarii cu precizie ridicata, de aceea este o optiune importanta pentru diversele proiecte care necesita o astfel de precizie. Un astfel de sistem este o alegere foarte buna pentru orice proiect.

 

Comments Off on Despre serviciile Terratest – pereti mulati Tags: ,

Author:

This author has published 65 articles so far. More info about the author is coming soon.