Flexiblititate si rezistenta, cuvinte de baza pentru tabla neagra

April 13, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Facand parte din categoria materialelor de constructii fabricate in cadrul industriei metalurgice, tabla neagra este un produs cu o serie larga de atribute si domenii de implementare. El are mai multe calitati rezultate in principal in urma procesului de fabricatie si a etapelor aferente. Versatilitatea si varietatea de domenii unde se paote folosi acest material este rezultatul direct al multitudinii de proprietati.

Cum se fabrica tabla neagra, in linii mari

Tabla neagra este rezultatul direct al industriei metalurgice. Ea este obtinuta printr-un proces tehnologic modern si in acelasi timp complex. Principala etapa care constituie de fapt pilonul central al provenientei calitatilor este laminarea la cald.

Acest proces modern consta in manipularea fizica in conditii de mediu foarte cald care face material prima maleabila. Mai concret, aceasta etapa din cadrul intregului demers de farbicatie este reprezentat de rularea si presarea succesiva si repetativa pana cand grosimea foii de tabla neagra ajunge la grosimea dorita.

Multumita conditiilor in care se realizeaza aceste actiuni de manipulare, produsul finit capata proprietati aparte. De pilda, el devine aproape necasant si dobandeste o elasticitate crescuta. Acesre doua mari atribute fac produsul o varianta viabila in orice proiect ce vrea sa se bazeze pe durabilitate si rezistenta in timp.

tabla neagra

Unde poate fi folosita tabla neagra?

Multumita procesului de fabricatie ce ii atribuie o multitudine de proprietati definitori, tabla neagra devine versatila in privinta modului si domeniului unde ar putea fi folosita. In acest snes, produsul poate fi utilizat in proiecte ce implica sudura, dar poate fi aleasa si ca element principal in ceea ce priveste constructia de cai ferate.

Continutand pe acest sector, produsul este adesea folosit tot in domenii conexe cu transportul precum realizarea containerelor folosite atat in mediul terestru cat si in cel maritim. De asemenea, ea mai este folosita si pentru constructia navelor fluviale sau maritime.

Rezumand tot ce am spus, tabla neagra este folosita pentru:

  • Constructia structurilor metalice;
  • Vase care sunt supuse unor presiuni mari;
  • Masini si echipamente de mare tonaj.

Care sunt cele mai importante proprietati ale produsului finit?

Asa cum am mai mentioant anterior, de vina pentru o buna parte din proprietatile dobandite de tabla neagra este procesul de fabricatie. Daca ar fi sa insiram cateva dintre cele mai importante calitati, probabil s-ar referi la flexibilitatea si la durabilitatea acestuia.

In plus, culoarea neagra ii ofera o atitudine eleganta in materie de design, iar ductibilitatea vine ca un bonus in acest spectru destul de mare de calitati.

Comments Off on Flexiblititate si rezistenta, cuvinte de baza pentru tabla neagra Tags:

Author:

This author has published 73 articles so far. More info about the author is coming soon.