Ghid de specialitate pentru montajul polistirenului extrudat

January 22, 2019 | Author: | Posted in Constructii

In acest articol de spcecialitate veti descoperi un ghid complet pentru montarea corecta a polistirenului extrudat. Descopera aici care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati si de ce scule/unelte aveti nevoie.

Etapele pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de te apuca de montarea polistirenului extrudat

In primul rand, trebuie ca suprafata pe care urmeaza sa fie montate placile de polisitren extrudat sa fie curatata foarte bine, uscata complet, fara praf pe ea si degresata de orice substanta care ar putea contribui la scaderea aderentei adezivului.

polistiren extrudat

Daca pe suprafata respectiva se regasesc neuniformitati cu o dimeniune mai mare de 1cm este recomandat sa aplicati un strat de tencuiala pentru a realiza o suprafata cat mai neteda.
De ce este important acest lucru? Pai e simplu, nu trebuie existe nici macar un spatiu intre placa de polistiren extrudat si zid care urmeaza a fi izolat pentru ca aerul rece sau cald sa nu patrunda.

Ordinea etapelor pe care trebuie sa le parcurgeti pentru a monta polistiren extrudat sunt urmatoarele:

  • Pregatirea suprafetei pe care urmeaza sa fie montat;
  • Nivelarea acesteia daca este cazul;
  • Pregatirea adezivului conform indicatiilor producatorului;
  • Aplicarea placilor de polistiren extrudat;
  • Armarea acestora utilizand plasa;
  • Aplicarea unui strat de tencuiala peste izolare.

Pentru acest proces veti avea nevoie de urmatoarele unelte/scule: gletiera, mistrie, malaxor, bormasina, rotopercutoare si un cutter.

Cei 3 pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a monta polistiren extrudat

Pentru fixarea placilor de polistiren extrudat trebuie sa utilizati un sistem mix format din adeziv, dar si dibluri speciale pentru fixare. Acest sistem asigura ca tot proiectul va rezista foarte bine in timp, va fi fiabil si eficient.

  1. Dupa ce suprafata respectiva a fost pregatita, aplicati adeziv pe placi, urmand ca apoi placile cu adeziv sa fie lipite pe suprafata pornind de jos in sus. Acestea trebuie puse una deasupra celeilalte pe linie verticala;
  2. Placile fixate trebuie presate cu o talpa de glet care are rolul de a apasa incontinuu pe ele ca sa se lipeasca cat mai eficient. Utilizand aceasta metoda se va realiza o distributie uniforma a adezivului de lipire si va scadea riscul ca placile sa se deformeze sau sa cada;
  3. La final se va trece la fixare mecanica cu ajutorul diblurilor speciale. Ancorarea placilor de polistiren extrudat se va face cu un sistem diblu-bolt in gaurile realizate cu ajutorul unei bormasini. Aceasta ultima etapa se va realiza dupa dupa lipirea propriu-zisa si intarirea adezivului.

Acestia sunt cei 3 pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a monta polistiren extrudat. Este destul de simplu!

Comments Off on Ghid de specialitate pentru montajul polistirenului extrudat Tags:

Author:

This author has published 27 articles so far. More info about the author is coming soon.