Importanta motoarelor desfumare in vietile noastre

November 15, 2018 | Author: | Posted in Constructii

  In zilele noastre, noile blocuri si case construite vin la pachet cu tot felul de beneficii pentru siguranta locuitorilor, de aceea, inca de la inceputul proiectului de casa se are in vedere protectia impotriva incendiilor, iar locuintele sunt dotate cu sisteme de avertizare, senzori de incendiu si ferestre sau usi dotate cu motoare speciale pentru desfumare .

   Astfel, in cazul izbucnirii unui incendiu, desfumarea sau evacuarea fumului are loc prin ferestre sau usi, care se deschid automat datorita acestor motoare sau prin anumite trape care sunt situate pe acoperis.

Ce sunt motoarele desfumare?

   Aceste motoare desfumare sunt cea mai buna si accesibila modalitate de desfumare si ventilare in cazul izbucnirii unui incendiu si se folosesc un cazul sistemelor automate de deschidere si inchidere a ferestrelor.

  Aceste motoare desfumare au un design deosebit si pot fi montate atat in exteriorul ferestrei, cat si in interiorul acesteia.

Ce este trapa de desfumare?

   Trapele de desfumare sunt acele sisteme prin intermediul carora este posibila evacuarea fumului si a gazelor toxice dintr-o incapere sau cladire, in cazul izbucnirii unui incendiu.

  Astfel, acestea trape de desfumare sunt montate in locurile potrivite, iar in cazul incendiului acestea au rolul de a permite intrarea aerului curat in interior si evacuarea fumului, pentru a putea minimiza pagubele.

  Gazele produse in timpul unui incendiu sunt toxice si cea mai mare parte a deceselor datorate incendiilor se intampla din cauza ca in incaperile sau cladirile respective nu exista posibilitatea de evacuare a acestora, iar persoanele aflate in interior sunt intoxicate. Tot datorita acestor trape, fumul nu se raspandeste in interior, fiind evacuat prin ele.

De cate feluri este desfumarea?

Motoare desfumare

  Desfumarea poate fi realizata in doua feluri, si anume:

  • Desfumare naturala: aceasta se realizeaza cu ajutorul trapelor de desfumare prin care este evacuat fumul si gazele toxice produse in timpul incendiului. Aerul proaspat este introdus in interior prin grilele existente pe trapa.
  • Desfumarea mecanica: in anumite locatii unde nu este posibila montarea unor trape desfumare, sunt necesare anumite sisteme de exhaustare a gazelor si fumului si de introducere a aerului proaspat.

Cum se realizeaza desfumarea prin intermediul ferestrelor?

   Una dintre cele mai eficiente metode de evacuare a gazelor si a fumului este prin automatizarea ferestrelor cu ajutorul unor sisteme electrice sau mecanice.

  Datorita acestor sisteme automatizate, este posibila deschiderea sau inchiderea trapelor, care se activeaza in momentul in care semnalul de avertizare ajunge in centrala de incendiu.

   Aceste sisteme de desfumare sunt necesare, in mare parte deoarece ferestrele sunt parti esentiale ale locuintelor noastre, iar in anumite cazuri, cand este vorba despre cladiri mari, cu suprafete vitrate mari, este util ca acestora sa li se monteze sisteme automatizate, cu ajutorul carora sa fie posibila ventilatia aerului si un tiraj natural al aerului, care se realizeaza in mod organizat.

  Atunci cand se opteaza pentru automatizarea ferestrelor cu ajutorul unor motoare desfumare, se va putea actiona asupra lor cu ajutorul  unei telecomenzi, prin intermediul unui buton sau datorita unui sistem central .

Comments Off on Importanta motoarelor desfumare in vietile noastre Tags: , ,

Author:

This author has published 74 articles so far. More info about the author is coming soon.