Modul in care este confectionata platbanda iti poate afecta proiectul

August 23, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Procesul confectionarii de platbanda

In primul rand, otelul reprezinta principala materie prima din care este confectionata platbanda, iar acesta ii ofera o serie de proprietatii care o fac atat de apreciata de specialistii in domeniul constructiilor.

Pentru a fi confectionata, platbanda este supusa fie procesului de laminare la cald, fie procesului de laminare la rece. Acest aspect este unul foarte important deoarece in functie de tipul de laminare ales si intrebuintarile acestui material se vor schimba. Una dintre caracteristicile de baza pe care le are aceasta fiind chiar versatilitatea.

platbanda

Fiind confectionat in mai multe moduri, spre exemplu, daca folositi procesul de laminare la cald materialul final nu va fi atat de dur, iar suprafata exterioara va fi una aspra si cu colturi rotunjite.

Datorita faptului ca fiecare dintre aceste procedurii ofera rezultate diferite, este bine sa analizati foarte bine proiectul inainte de a va decide ce tip de platbanda aveti nevoie.

In ce fel influenteaza procesul de realizare produsul final?

Cum am mentionat anterior, platbanda trebuie supusa in timpul procesului de fabricatie laminarii, fie la cald, fie la rece. Rezultatul final va diferi in functie de tipul de laminare ales, dar acest lucru tine de preferintele producatorului si de necesitatile consumatorului. Cele doua tipuri de laminare se diferentiaza datorita mai multor factori, precum grosimea, temperatura implicata in procesul de fabricatie si proprietatiile finale ale materialului.

Pentru a va familiariza mai bine cu acest proces, mai jos gasiti o scurta prezentare a fiecarui tip in parte:

La cald – temperatura care este folosita in procesul de laminare a acestui material joaca unul din cele mai importante roluri. In cazul laminarii la cald, temperatura utilizata este cea de peste temperatura de recristalizare a otelului. Materialul finit nu va fi dur, dar suprafata exterioara este aspra, iar colturile sunt rotunjite. Exista anumite recomandari de utilizare a acestui tip de platbanda, mai exatc in industria auto, constructia de conducte, incalzitoare de apa, etc.

La rece – acest proces este folosit pentru a face ca duritatea acestui material sa creasca. Dar, pe de alta parte, trebuie punctat faptul ca si grosimea materialului va fi afectata, aceasta scazand. La exterior, platbanda va avea colturi drepte. Ca recomandari de utilizare a materialului, se recomanda folosirea acestui pentru o finisare mai buna de suprafata si o toleranta crescuta. Daca cumparatorul doreste, poate vopsi ulterior materialul.

Un principal aspect care face ca platbanda sa fie atat de recomandata de catre specialisti este raportul calitate-pret care este unul foarte bun.

Comments Off on Modul in care este confectionata platbanda iti poate afecta proiectul Tags:

Author:

This author has published 68 articles so far. More info about the author is coming soon.