Motivele si cazurile unde ar trebui sa alegi profile aluminiu

March 20, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Inrudite cu cornierele, materialele de constructii tip profile aluminiu fabricate, dupa cum spune si numele, din aluminiu servesc o varietate larga de necesitati manifestate in domeniile industriale si nu numai. Fata de suratele lor, acestea pot avea atat dimensiuni cat si forme diferite gandite special pentru anumite situatii de utilizare. Din aceasta cauza ele pot veni sub diferite forme insa cele mai usor de gasit sunt cele U sau T.

Caracteristiile unor profile aluminiu

Aceste profile aluminiu sunt utilizate si implementate in proiecte complexe unde sunt necesare anumite piese speciale menite sa indeplineasca dorintele celui ce le foloseste. Din cauza faptului ca necesitatile sunt diverse aceste materiale realizate din aluminiu sunt gandite sub forme cat mai diferite.

Fata de corniere, unde singura lor indatorire era sa constitiuie un liant intre ale doua piese pentru a spori rezistenta sau stabilitatea, aceste profile aluminiu au sarcini mai variate si mai complexe avand utilizari mai nisate precum rolul de a constitui rama unor geamuri.

Cel mai adesea insa, aceste produse fabricate din aluminiu sunt implementate in proiecte mai simple unde sunt alese cele in forma de U sau de T, forme ce le permite constructorilor sa le foloseasca in mai multe scopuri devenind foarte versatile.

profile aluminiu

Care sunt motivele pentru care ar trebui sa alegi profile aluminiu?

In primul si in primul rand, versatilitatea si varietatea formelor cu are aceste profile aluminiu vin din fabrica ar trebui sa reprezinte cel intemeiat motiv pentru care un construtor alege un astfel de produs.

Mai apoi, cei mai specializati precum cei din ce se ocupa cu construtiile de sere sau doar de geamuri tip termopan aleg acest material pentru satsifacerea unor necesitati complexe pe care aceste produse le indeplinesc cu brio.

Caracteristicile bonus ale unor profile aluminiu

Pe langa gama de forme foarte variata, aceste profile aluminiu mai poseda si alte caracteristici care le fac demne de a fi utilizate in proiecte cu grad ridicat de complexitate. Cateva dintre acestea sunt:

  • Pot fi implementate atat in proiecte din industria grea cat si in obiecte de mobilier sub forma de manere, canturi, decoratiuni, etc.;
  • Fiind fabricate din aluminiu, dezvolta o foarte buna rezistenta impotriva agentilor corozivi;
  • Beneficiaza de un grad scazut de dificultate in privinta montarii, putand fi montate atat prin sudura cat si prin dibluri sau holsuruburi;
  • Greutatea nu poate reprezenta un impediment nici in privinta montarii, nici in privinta transportului;
  • Sunt usor de manipulat si de implementat deoarece acestea pot fi taiate cu usurinta.
Comments Off on Motivele si cazurile unde ar trebui sa alegi profile aluminiu Tags:

Author:

This author has published 68 articles so far. More info about the author is coming soon.