Natura in casa ta – Ferestre lemn stratificat

August 10, 2018 | Author: | Posted in Constructii

 

 

Ferestrele din lemn natural sunt rezistente la schimbarile de temperatura, ofera un nivel excelent de izolare termica, o durata lunga de viata si un aspect impecabil. Baza acestor ferestre lemn stratificat, este lemnul natural. Toate materialele utilizate in procesare sunt ecologice, isi pastreaza proprietatile si sunt absolut inofensive. Produsele pot fi utilizate cu precadere in spitale, gradinite si apartamente cu copii mici.

 

Ferestrele din lemn stratificat sunt foarte armonioase. Acestea sunt in perfecta armonie cu mobilierul si usile din lemn, plinta si parchetul. De asemeni, combina cerintele moderne pentru caracteristicile de performanta ale structurilor de ferestre cu cerinte estetice clasice. Ferestrele din acest material natural creeaza in casa, senzatia de nedescris de caldura si confort, ceea ce nu se intampla la ferestrele din plastic. Acesti ochi ai casei, sunt capabili sa creeze un aspect modern cladirii, atat la interior cat si la exterior. Ferestrele din lemn natural nu au dezavantaje, deoarece lemnul permite trecerea aerului prin micropori si, prin urmare, “respira”.

Perfect adaptat la conditii meteo extreme

 

In ceea ce priveste longevitatea, arborele poate concura, de asemenea, cu plasticul: lemnul in sine este perfect adaptat la caracteristica conditiilor climatice ale zonei si, in plus, este protejat suplimentar de degradare si de influentele agresive ale mediului, cu vopsele speciale moderne si de impregnare. Printre altele, calitatea lemnului este foarte greu de falsificat, in timp ce calitatea profilului metalic in interiorul ferestrelor din plastic, precum calitatea plasticului in sine, este dificil de determinat. Un producator lipsit de scrupule poate falsifica calitatea structurii, iar rezultatul va avea un efect deplorabil asupra rezistentei, etanseitatii si durabilitatii sistemului de ferestre. Toate tipurile de ferestre din lemn nu iti vor afecta sanatatea. Materialele utilizate in productie sunt ecologice. De exemplu, adezivul folosit pentru lipirea lamelelor, este un amestec care activeaza procesul de difuzie. Cu alte cuvinte, are loc “inradacinarea” unei suprafete in alta, ca urmare a faptului ca nu exista lipici pe suprafata.

Lemnul nu este nociv

 

Ferestrele din lemn stratificat au caracteristici tehnice performante. Multe caracteristici tehnice ale ferestrelor din lemn pot concura cu performanta sistemelor de ferestre din plastic, mai ales in privinta regimului termic. Acelasi lucru se aplica si pentru indicatorii de izolare fonica si transferul de caldura. Si intrucat coeficientul de dilatare termica din lemn este mai mic decat cel al plasticului, ferestrele din lemn sunt mai putin supuse unor modificari de dimensiune, datorate compresiei si dilatarii din cauza schimbarilor de temperatura. Un alt avantaj practic al lemnului este faptul ca este usor de reparat, ceea ce  permite indepartarea diverselor defecte de pe suprafata sa, de exemplu, zgarieturi. Este aproape imposibil sa elimini aceeasi deteriorare de pe suprafata unei ferestre din plastic.

 

Ferestrele din lemn sunt mult mai scumpe decat ferestrele euro din plastic. Acest lucru se datoreaza in principal procesului de productie a ferestrelor din lemn, ceea ce este mult mai complicat. Lemnul este un material natural care necesita pregatire si prelucrare adecvata, inclusiv uscarea, laminarea, impregnarea si colorarea. In productia de ferestre din lemn, este de asemenea necesar sa se elimine orice defect material, cum ar fi nodurile. Prin urmare, procesul de productie a euro-ferestrelor din lemn, este o munca intensiva, in multe etape, si, ca atare, pretul produsului finit este mai mare.

 

Comments Off on Natura in casa ta – Ferestre lemn stratificat Tags: , ,

Author:

This author has published 46 articles so far. More info about the author is coming soon.