Pereti Mulati

June 27, 2019 | Author: | Posted in Constructii

Ce inseamna defapt “pereti mulati”? In general, peretele mulat este armat si realizat din beton turnat pe loc. El este folosit pentru a construi subsoluri adanci in mediul urban deoarece nivelul apei subterane este ridicat. Un perete mulat are rolul de a preveni infiltrarea apei in excavatie si de a opune rezistenta la impingerile facute de pamant, apa si alte structuri adiacente.

De obicei, un perete mulat poate fi sustinut cu ajutorul spraitului, ancorei sau a planseelor in cazul constructiilor de sus in jos.

Pereti mulati de la Terratest Romania

Ce trebuie sa sti despre Peretii Mulati?

In primul rand, o sa vorbesc despre avantajele acestor pereti mulati atunci cand vrei sa construiesti ceva.

Un avantaj al acetui tip de perete este faptul ca permeabilitatea redusa il face ideal pentru etanseitate impotriva apei.

Abilitatea de a rezista la miscarile efectuate de pamant induse de cutremure si eroziune este un alt plus al peretilor mulati.

Inca un plus al acestor pereti este versatilitatea si aplicarea in cadrul mai multor tipuri de constructii, atat in mediul rural, dar mai mult in mediul urban.

Peretele mulat este liniar deoarece este mentinut cu ajutorul grinzilor de ghidaj. Un panou individual are o lungime care este influentata de o serie de factori, printre care se afla stabilitatea transeei si sensibilitatea vecinatatilor la deplasare. In majoritatea cazurilor, panourile au maxim 7 m lungime.

Peretele se poate realiza foarte aproape de structurile existente daca sunt luate masuri speciale pentru a preveni deteriorarea acestora. Daca te intrebi cum se realizeaza stabilitatea peretilor, acum o sa afli!

Stabilitatea peretilor transeei in timpul sapaturii e asigurata prin aplicarea unei suspensii de bentonita. Suspensia respectiva se depune pe peretii transeei alcatuind un invelis, prin care nu trece apa, izoland presiunea hidraulica exercitata de suspensie, de pamantul inconjurator si de apa subterana, astfel incat aceasta presiune exercita o forta exterioara pentru a mentine transeea deshisa pana la montarea carcasei de armatura si betonare.

Apeleaza la profesionisti!

Dupa finalizarea excavatiei, sunt puse profile vericale din otel intre rosturile dintre panourile adiacente in timp ce suspensia e deznisipata pentru a asigura calitatea betonului. In final, carcasa de armatura e introdusa si panoul e betonat in timp ce suspensia e retrasa si reciclata. Betonarea este asigurata cu ajutorul distantierilor fixati pe carcasa.

Pentru a putea ridica pereti mulati trebuie sa apelezi la profesionisti. Cei de la Terratest Romania se ocupa de aceste lucrari si au foarte multa experienta in spate. Teratest este printre liderii mondiali in acest domeniu cu ajutorul tehnologiei Trech Cutter. Ce este Trech Cutter? Trech Cutter este un sistem de foraj cu circulatie inversa. Este alcatuit dintr-un cadru masiv si doua roti distante, care la randul lor sunt prinse la capatul inferior. Aceasta tehnologie ajuta la spargerea terenului sub cutitele rotilor, care se invart in directii opuse in jurul axelor orizontale.

Peretii mulati de la Terratest Romania sunt folositi in diverse proiecte. Ei se folosesc de obicei la subsoluri, parcari subterane, magistrale de metrou, pana la realizarea de impermeabilizari in baraje si diguri.

Cu toate cele mentionate mai sus, nu ezita sa intri in contact cu echipa de la Terratest Romania pentru  cele mai bune lucrari. Pe langa realizarea de pereti mulati, Teratest Romania efectueaza si alte lucrari.

 

Comments Off on Pereti Mulati Tags: ,

Author:

This author has published 84 articles so far. More info about the author is coming soon.