Piloții forați sau elementele nelipsite ale fundației

November 29, 2018 | Author: | Posted in Constructii

Cand vine vorba de o construcție nouă, cu siguranță ne dorim să fie gata cat mai repede și să ne putem bucura de facilitățiile pe care ni le va oferi. Însă, orice construcție nouă necesită și o fundație iar aceasta este poate partea cea mai dificilă care trebuie executată în mod corect de către specialiști în domeniu pentru a nu întampina mai apoi probleme, în loc să avem parte de confortul dorit.

Astfel, ar fi indicat să apelăm la servicii profesionale ale unei firme din domeniul fundaților. O companie recunoscută, atat pe plan național cat și internațional va sadisface nevoile clienților într-un mod serios și promt adaptand orice proiect și va ști să ofere în acelasi timp și soluții alternative eficiente.

Apasati click aici pentru a merge catre oferta cu piloti forati de la Terratest Romania!

Ce sunt piloții forați?

Piloti forati

Piloții sunt elemente esențiale pentru construirea fundației și reprezintă unul dintre sistemele clasice de fundare, ei fiind absolut necesari în cazul unei capacități insuficiente a terenului de a prelua încărcările transmise din structură. Deci, piloții prezintă un ajutor pentru a putea executa în mod corect o construcție care să corespundă standardelor.

Datorită dimensiuni și modului în care sunt realizați piloțiii forați pot fi executați în orice tip de teren, aceștia avand diametre cuprinse între 450 mm si 2500 mm, și adancimi de pană la 70 m.

Cum se construiește un pilot forat?

Piloții forați se realizează în general în trei etape de execuție. Mai întai se execută forajul, apoi se lansează carcasa de armatură iar la final are loc betonarea.

Tehnologiile de execuție a pilotilor sunt multiple: piloți forați în uscat , piloți forați cu tubaj recuperabil sau nerecuperabil , piloți realizati sub protecția noroiului de foraj (bentonita sau polimeri), piloți CFA (forați cu snec continuu) , piloți offshore (forați sau Benotto) și piloți prefabrcați și precomprimați bătuți. Tehnologia de execuție a piloților se alege În funcție de natura terenului, de nivelul apei subterane, de condițiile de amplasament și de cerințele proiectului.

Cand avem nevoie de piloți forați?

În general, la executarea oricărei fundații dar pilotii forați in situ sunt deobicei folosiți pentru poduri, clădiri înalte și structuri industriale masive ce transmit către fundații încăcări din structura de mii de tone. Aceștia sunt folosiți cand este vorba de lucrări executate in general în terenuri instabile sau dificile.

Piloții sunt folositi în același timp și ca lucrări de sprijiniri de maluri în cazul  excavatilor adanci iar în funcție de caracteristicile terenului, acestia pot fi piloti secanti, tangenti sau interdistantati.

Cate tipuri de piloți există? 

Piloții se împart în două categorii principale: piloți prefabricați (armati sau pretensionați) și piloți forați în situ (onshore și offshore),fiecare avand mai multe tipuri de piloți.

Astfel, pe langă piloții prefabricați cei forați în situ, mai avem de ales între piloți forat tubați, cei forați cu betoniera sau cei forați cu polimer și piloți forați CFA, Desigur, trebuie aleși cei mai potriviți în funcție de proiect. teren și necesitate.

Este clar, ca nu avem cum să fim la curent cu toate detaliile, decat dacă suntem pasionați de domeniul construcților și nici nu este necesr atat timp cat există pesoane specializate în domeniul fundaților care ne pot oferi servicii  de calitate și cea mai bună îndrumare.

Comments Off on Piloții forați sau elementele nelipsite ale fundației Tags: , , ,

Author:

This author has published 64 articles so far. More info about the author is coming soon.